donald-trump-mrezni-marketingDonald Trump izabran je za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Možete ga mrziti, možete ga voljeti, ali čovjek je još jednom pokazao da u sebi ima duh pobjednika.

Zapravo kod Trumpa i ne postoji sredina. Ili ga mrze ili ga vole. Tako je to kod svih koji bez dlake na jeziku govore. Koji riječi na motaju u celofan političke korektnosti. No, s obzirom da mi nije u ovom članku namjera baviti se politikom, idemo mi izvući neke pouke.

Donald Trump je pobjedio iz dva razloga.

  • Prvo – govori što misli bez zadrške.
  • Drugo – nije ga briga što drugi misle i govore o njemu.

Čini mi se da nikada u povijesti izbora nije bilo toliko mržnje, negative, predrasuda i kritika usmjereno protiv jednog kandidata. Nikada prije ankete nisu bile toliko naklonjene drugom kandidatu – Hillary Clinton. Svi su već unaprijed slavili njenu pobjedu i vidjeli prvu ženu predsjednicu u bijeloj kući. 

No, Trumpa to nije smetalo. Nije ga bilo briga ni što je cijeli Hollywood, zvijezde i zvijezdice, glumačka elita i tkogod već misli i komentira o njemu. On je toliko bio uvjeren u svoju pobjedu da je to za njega već bila riješena stvar. U njegovim rečenicama nije bilo “Ako postanem predsjednik”, nego “Kad postanem predsjednik”. 

Jasna vizija cilja mu je bila pred očima. I to je jedina činjenica zašto je, unatoč svim prognozama, Donald Trump još jednom izašao kao pobjednik. 

S druge strane imamo gubitnicu Hillary. Što smo vidjeli kod nje. Ni približno strasti kao u Trumpa. U njezinim govorima se vidjelo da više glumi, nego što iskreno osjeća i vjeruje u ono što govori. No, najveći razlog gubitka izbora je što kod nje ne postoji duh poduzetništva i pobjednika kao kod Trumpa. I to je ono što razlikuje uspješne od neuspješnih ljudi. 

Također još jednu životnu pouku možemo vidjeti na primjeru Hillary.

Pogledajmo što je učinila neposredno nakon što je pobjedu odnio Trump. Za svoj je poraz okrivila NEKOGA DRUGOGA. Okrivila je FBI koji je pokrenuo istragu protiv nje radi kako bi istražio neke moguće nelegalne radnje oko brisanja emailova. I to je velika osobina malih ljudi. Da za svoj neuspjeh uvijek krive nekoga drugoga. 

Tako je to i u mrežnom marketingu.motivacija

Uspjet će oni koji se ne obaziru na mišljenje okoline, na predrasude i kritike drugih. Uspjevaju oni koji imaju jasnu viziju svojih ciljeva i ništa ih na tom putu do ciljeva ne može zaustaviti. Oni koji poduzimaju akciju i nemaju vremena za filozofiranje.

Mogu vas mrziti, mogu vas voljeti.

Ni na jedno ni na drugo se zapravo ne biste previše trebali obazirati. Neka vaš uspjeh govori o vama. 

Ako se slažete s napisanim, ili ako se ne slažete, volio bih čuti vaše mišljenje na ovo, pa slobodno ispod članka ostavite vaš komentar.

Podijelite znanje s drugima: