S obzirom da je u zadnje vrijeme sve više onih koji se odlučuju učlanjivati u OneCoin ovim kratkim člankom bih samo htio dati i svoje razmišljanje na temu One Coina, i ostalih Coinova. 

Inače nemam praksu govoriti o bilo kojim drugim poslovanjima, ovaj puta ipak bih samo uputio na par činjenica. Jedna od tih je da je nedavno i Hrvatska narodna banka (HNB) izdala priopćenje u kojemu upozorava građane da proizvod pod nazivom OneCoin nosi mnoge opasnosti te građanima savjetuje da pri odlučivanju o tom proizvodu budu vrlo oprezni.

“S obzirom na to da su na području Republike Hrvatske uočene aktivnosti oglašavanja i prodaje OneCoina, koji je prikazan kao virtualna, to jest kriptovaluta, Hrvatska narodna banka smatra potrebnim upozoriti javnost na neke činjenice i moguće rizike koji proistječu iz tog proizvoda”, navodi se u upozorenju koje je središnja banka objavila na internetskim stranicama. one-coin-prevara

OneCoin, kako ističu iz HNB-a, nije elektronički novac u skladu s definicijom iz Zakona o elektroničkom novcu niti je platna usluga prema Zakonu o platnom prometu. 

Poslovne subjekte koji izdaju tu vrstu proizvoda i njome trguju nije licencirala Hrvatska narodna banka niti je njihovo poslovanje pod nadzorom HNB-a.

“Novčana sredstva uložena u navedeni proizvod nisu zaštićena sustavom osiguranja depozita i osobe koje se odluče na takav oblik ulaganja u cijelosti snose rizik gubitka uloženog”, upozoravaju iz središnje banke.

Također navode kako na opasnosti koje mogu proisteći iz OneCoina upozorava više mjerodavnih tijela zemalja Europske unije.

Primjerice, mjerodavno tijelo iz Velike Britanije (The Financial Conduct Authority, FCA) upozorava na činjenicu da je OneCoin pod istragom policije, mjerodavno tijelo iz Belgije (The Financial Services and Markets Authority, FSMA) napominje da nije licenciralo osobe i institucije povezane s izdavanjem i reklamiranjem OneCoina, a mađarska središnja banka (Magyar Nemzeti Bank, MNB) ističe kako je moguće da je u tom slučaju riječ o tzv. piramidalnoj shemi te upozorava na opasnosti koje iz tog proistječu.

“Građanima zato savjetujemo da spomenute informacije uzmu u obzir i pri odlučivanju o proizvodu OneCoin postupaju vrlo oprezno”, zaključuje se u upozorenju HNB-a.

Ja bih nadodao da je ovo zapravo tipični primjer kako većina ljudi živi u iluziji da se novac može zaraditi brzo, lako i bez ikakvog uloženog truda. I radije će uložiti veliki novac i ništa ne raditi, a očekivati zaradu, nego uložiti mnogo manji novac u kupnju konkretnog proizvoda i uz uloženi trud izgraditi biznis i trajne prihode.

Nažalost, već sada mogu gotovo sigurno predvidjeti da će mnogi u One Coinu ostati bez novca i razočarani. Ono što trebaju shvatiti da u tom slučaju nemaju pravo kriviti apsolutno nikoga osim samih sebe. Jer naivnost se najviše plaća.

Cijelo priopćenje HNB-a možete pročitati na ovom linku: https://www.hnb.hr/-/proizvod-pod-nazivom-onecoin-nosi-mnoge-rizike

Dakle, sami procijenite i, što bi rekli naši stari: “pamet u glavu“.

 

Ako želite vidjeti poslovanje kojim se bavim, doznati za kompaniju koja posluje dugi niz godina, ima konkretan proizvod i nudi veliku mogućnost zarade i izgradnje stabilnih prihoda javite mi se putem kontakt forme na ovoj stranici. 

Podijelite znanje s drugima: