Gdje i kako najpovoljnije kupiti domenu?

 • Updated
 • 2 mins read

Gdje i kako najpovoljnije kupiti domenu?

Prvi korak na vašem putu online poslovanja je web stranica, a prije nego web stranicu uopće postavite na internet, potrebno je kupiti domenu. Domena je zapravo jedinstveno ime vaše web stranice (url adresa) koje se upisuje u internet pretraživač i vodi do vašeg sajta.

Primjerice, moja domena je mojinternetposao.com

Prije same kupovine i registracije domene vodite računa o imenu jer ćete kroz njega brendirati sebe i svoj posao. Možete odabrati bilo što, pod uvjetom da netko domenu tog imena nije već registrirao. Također savjetujem da odaberete ekstenziju .com jer to izgleda najprofesionalnije i svuda je prepoznato.

Važno je imati svoju vlastitu domenu jer jedino na taj način imate potpunu kontrolu nad vašim poslom. Ukoliko koristite neki besplatni servis za izradu sajtova, riskirate da vam preko noći nestane sav rad i trud koji ste uložili u izgradnju web stranice. Cijene su toliko male (oko €14 eura godišnje) da jednostavno nema razloga da ne zakupite svoju web adresu.

Nakon kupovine domene možete ju povezati sa FanelHost hostingom i početi izgradnju svoje prve WordPress stranice.

Ako zakupite hosting kod FanelHost-a na poklon dobijete besplatnu domenu prvu godinu.

Besplatna domena se odnosi na Gold ili Premium hosting paket. Ako vam ne treba hosting, nego samo domena to također možete obaviti unutar FanelHost-a klikom na gumb ispod:

Nakon što ste kupili domenu potrebno je da odaberete HOSTING, i krenete u izradu vaše web stranice. Na ovom linku OVDJE pogledajte što preporučam i koji je hosting najbolji. 

This Post Has 3 Comments

 1. davor

  Jednostavno sam se odusevio nacinom kojim objasnjavas. Kako mislim u penziju i prestati navigavati (pomorac) ovo ce mi biti idealna zabava kad dodjem doma. Hvala.

  1. Danijel

   Hvala. Ja se oduševim kad dobijem ovakve komentare. Ali pazi, ovo ne samo da je zabava nego ti može donijeti i ozbiljan novac.

   1. davor

    Za mene je vazno promovirati brod s kojim sam poceo sam raditi. Prije je bio u menagmentu druge kompanije i nisam bio zadovoljan. Sad zelim okrenuti stvari i napraviti nekoliko stranica koje ce mi biti za promoviranje FURLETA i na kojima cu moci imati Ad Sense reklame “all in one” neznam za Click Bank
    Sto mogu ja uciniti sada iz Algerie. POZ

Leave a Reply