Internet je džungla gdje preživljavaju najsposobniji, odnosno Ninje koje posjeduju 2 stvari:

1. znanje o internet poslovima koji će im donijeti zaradu;

2. kvalitetnu web stranicu.

Ako ste mi suradnik u posovanju koje predstavljam na ovom blogu, onda ste prvi korak uspješno savladali, a sada je bitno da se vaša web stranica izdvoji kvalitetom.

Ali, najprije osnove…

Ok, već sam vam pokazao ovdje kako u samo 4 koraka možete kreirati web stranicu, a sada ću vam pokazati kako da na nju postavite pojedinačne stranice i dodate ih u glavni (početni) izbornik.

Na slici ispod vidite što mislim kad kažem glavni izbornik:

glavni-izbornik

Krenimo.

Najprije se naravno ulogirajte u svoj WordPress Dashboard odakle svako uređivanje vaše web stranice kreće. Kada ste to učinili slijedite postupak koji je opisan na slici ispod. Odaberite “Pages” (1), a potom Add New (2), napišite naslov stranice (3), i krenite upisivati željeni tekst, a u svakom trenutku možete i ubaciti sliku. Kada ste zadovoljni tekstom i izgledom stranice kliknite na “Publish” da ju objavite.

(SAVJET: dok stranicu uređujete možete u svakom trenutku kliknuti na “Preview” da pogledate kako izgleda prije nego je objavite)

kako-dodati-stranicu-u-glavni-izbornik

 

(NAPOMENA: Postupak je u biti isti kao kod dodavanja članka (Postova) što sam opisao također na ovoj stranici ovdje)

Ok, sada kad imate stranicu cilj je da ju dodamo u izbornik. To ćete učiniti tako da odete na “Appearance” (1.), a potom na “Menus” (2.). Ondje ćete vašoj temi dodati izbornik (3.) kojega ćete imenovati po želji. Nakon što ste kreirali izbornik (menu) cilj je da svoju web stranicu dodate u taj izbornik.

To ćete učiniti tako da upišete link (url) stranice koju ste kreirali (4.), i da ju jednostavno dodate u izbornik (5.). Naravno, sve što radite snimite klikom na gumb “Save”.

kako-dodati-stranicu-u-glavni-izbornik

I to je to! 

Naravno, možda i zapnete negdje, ali u osnovi je pojašnjeno što trebate činiti. Cilj ovog kratkog tutorijala je da vam dam početne smjernice i da znate gdje započeti. Vjerujem da ćete u hodu pohvatati detalje.

Ako vam je ovaj članak bio koristan svakako ga podijelite s drugima. I ako imate bilo kakvo pitanje ostavite komentar ispod članka jer je to najbrži način da vam pomognem, ali i da drugi koji posjete ovu stranicu odmah vide odgovor na specifično pitanje. Hvala vam!

 

Podijeli znanje
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Autor |2018-03-02T21:40:02+00:00studeni 10th, 2012|

4 komentara

 1. davor 25/05/2014 u 12:04 - Odgovori

  Sve polako postaje jasnije i jasnije i starom strojaru. THANKS DANIEL

 2. Danijel 25/11/2012 u 01:46 - Odgovori

  Thanks, kratko je objašnjeno, ali slike govore više od tisuću riječi.

 3. Dario 21/11/2012 u 19:29 - Odgovori

  Kad god dođem na ovaj blog, imam se čemu obradovati ! Samo tako dalje !!

 4. zivko 18/11/2012 u 15:05 - Odgovori

  dobro izvrsno super !!!

Ostavite komentar