Kako napraviti web stranicu

Ovdje ću vam pokazati koliko je jednostavno izraditi vlastitu web stranicu. Već sam dugo u internet poslovanju i znam da je mnogima najteže započeti posao jer zapnu na prvom koraku – izradi web stranice.

A ako želite ostvariti značajniju zaradu potrebno je da imate kvalitetnu web stranicu.

Do Web stranice u 10 minuta!

Web stranica – ništa lakše!

Želim vam pokazati koliko je zapravo lako krenuti u posao. U samo nekoliko koraka možete odabrati ime web stranice, registrirati domenu, postaviti temu za vašu web stranicu, pa čak i napisati vaš prvi članak.

No, prije nego krenemo da razjasnimo par pojmova i što vam je potrebno: 

  • Hosting
  • Domena
  • Tema
  • WordPress

1. Odaberite kvalitetan hosting

 

hosting

Odaberite hosting kompaniju

Najprije je potrebno da odaberete HOSTING kompaniju koja će vašu domenu smjestiti na servere. To zapravo znači da će vaša web stranica biti na internetu i vidljiva svima, te da ćete imati mogućnost da krenete u izradu vaše web stranice.

Pojam HOSTING označava fizički smještaj Vaših web stranica na neki od web servera. Većinom su to web serveri smješteni na raznim lokacijama svijeta. Dakle, prilikom izrađivanja stranica, da bi one bile dostupne na internetu, potrebno ih je smjestiti na web server koji je maksimalno prilagođen za potreban rad i temeljni zadatak im je omogućiti brz pristup i 24 satnu prisutnost.

Što dobivate plaćanjem hostinga?

Plaćanjem hostinga dobijate prostor za smještaj Vaših web stranica na serveru. Postavljanjem na server Vaša će stranica biti dostupna 24/7/365 na internetu, svim korisnicima Intereneta. Hosting se plaća unaprijed, najčešće za 1 godinu. Postoje razni hosting davatelji usluga u cijelom svijetu. To su tvrtke koje pružaju prostor na poslužitelju (serveru) kao i pružanje internet povezanosti. Te tvrtke vama iznajmljuju prostor na serveru, a veličina prostora i kvaliteta usluge određuje cijenu hosting paketa.

U videu ispod možete vidjeti korak-po-korak upute kako u manje od 10 minuta zakupiti profesionalan hosting i odmah usput dobijete i domenu na poklon (uračunato u cijenu hostinga). Trenutno je popust u tijeku ako hosting zakupite preko ovog linka: www.bluehost.com/track/danijel

Link za popust pri zakupu hostinga:

www.bluehost.com/track/danijel

Ostvari popust pri zakupu hostinga

NAPOMENA: Ako ste hosting zakupili na moju preporuku po uputama iz videa, od mene imate na poklon POPUST pri izradi profesionalne web stranice (više o tome na dnu ove stranice)

2. Odaberite domenu, tj. adresu vaše web stranice

Odaberite domenu za vašu web stranicu

Prije nego web stranicu uopće postavite na internet, potrebno je kupiti domenu. Domena je zapravo jedinstveno ime vaše web stranice (url adresa) koje se upisuje u internet pretraživač i vodi do vašeg sajta. Primjerice, moja domena je www.mojinternetposao.com

Prije samog zakupa hostinga vodite računa o imenu domene jer ćete kroz njega brendirati sebe i svoj posao. Možete odabrati bilo što, pod uvjetom da netko domenu tog imena nije već registrirao. Također savjetujem da odaberete ekstenziju .com jer to izgleda najprofesionalnije i svuda je prepoznato.

Važno je imati svoju vlastitu domenu jer jedino na taj način imate potpunu kontrolu nad vašim poslom. Ukoliko koristite neki besplatni servis za izradu sajtova, riskirate da vam preko noći nestane sav rad i trud koji ste uložili u izgradnju web stranice. Ako ste zakupili hosting na moju preporuku onda na raspolaganju već imate izbor od  jedne domene i mogućnost kreiranja neograničenog broja poddomena.

3. Odaberite temu – izgled vaše web stranice

Kako će vaša web stranica izgledati?

Mnoštvo tema vam je na raspolaganju…

Postoji na stotine WordPress tema. Najbolje sam opisao na ovom članku. “Tema” je dizajn vaše web stranice. Svaku temu možete prilagoditi prema vašoj želji i u skladu s tim kako želite da vaša web stranica izgleda. Možete dodati svoj logo, primjerice kao što sam ja stavio svoj (lijevo gore), a možete mijenjati slike, boje i tekst te još mnogo toga kako biste dobili željeni izgled web stranice.

Najlakša platforma za izradu web stranice je WordPress.wordpress

Tu istu tehnologiju koriste kompanije kao što su CNN, Forbes, VW, New York Times i dr. A najljepše od svega je da uopće ne morate biti stručnjak ili programer da biste to “skužili”.

Konačno – Nema više zamaranja s kodiranjem.

WordPress je mjesto s kojega vi upravljate sadržajem koji želite staviti na vašu web stranicu. I tako, umjesto da morate poznavati programski kod i programiranje, vi možete jednostavno utipkati sadržaj (tekst) i umetnuti slike koje želite. Slično kao što to radite na Facebooku. Ali WordPress je mnogo više od toga! Možete umetnuti galeriju slika, kontakt formu, reklame i banere. Možete dodati video, linkove na društvene mreže i mnogo, mnogo toga. I sve to u samo par klikova mišem.

kako-napraviti-web-stranicu    

Koju temu odabrati?

To naravno ovisi o vama i kako želite da vaša web stranica izgleda. Izbora je pregršt. Primjerice moja web stranica na kojoj se sada nalazite koristi temu AVADA. To je jedna od najprodavanijih i najpopularnijih tema na tržištu. Doslovce sam očaran ovom temom i njenim mogućnostima i stvarno nema toga što možete zamisliti, a da s ovom temom ne biste mogli uraditi. 
Ukoliko želite nabaviti ovu temu to možete učiniti klikom na gumb ispod: 
Želim AVADA temu za svoju web stranicu
 
Tema košta 75$ (520 kn) i vrijedi svakog centa. Da je i duplo skuplja platio bih jer je toliko opcija u njoj integrirano da sam jednostavno oduševljen. 
SPECIJALNI POKLON: Ako ste hosting uzeli na moju preporuku tada vam BESPLATNO na POKLON dajem i instaliram vrhunsku profesionalno dizajniranu WordPress temu AVADA 

4. Napišite vaš prvi članak

Vrijeme je za završni korak ovog tutorijala.

Ok. Zakupili ste hosting, registrirali domenu, instalirali wordpress i aktivirali željenu temu. Sada ćemo napisati prvi post (članak) tako da vidite koliko je to jednostavno.

U svom WordPress izborniku odaberite “POST”” (1) zatim “ADD NEW” (2) a potom upišite naslov članka (3). Krenite pisati tekst na stranicu, a možete i ubaciti kakvu zgodnu sliku (4) i nakon toga kliknite “PUBLISH” (5).
 
 uređivanje-blog-posta
 
 

I to je to! Svaka čast, uspješno ste napravili web stranicu i napisali vaš prvi post.

Njega možete pogledati tako da kliknete na “VIEW POST”” ili da jednostavno odete na vašu web stranicu.

Voila, što bi rekli Francuzi. Sada vidite da to uopće nije “kvantna fizika”. 

Naravno, kako se budete upoznavali sa WordPress mogućnostima vidjet ćete da stvarno imate mnoštvo opcija i da svoju stranicu možete “ulickati” da bude prvoklasna.

Konačno! Najsveobuhvatniji vodič za WordPress je ispred vas!

Čak i ako imate samo ideju, dobru volju i nikakvo predznanje, svaki je korak detaljno obrađen kroz ilustrirana i lako razumljiva uputstva. Ako nemate novca za investiranje u profesionalnog WordPress dizajnera ova knjiga će vam pokazati kako web stranicu ili blog možete izraditi sami.

Knjiga je dizajnirana na 420 stranica, pisana iz perspektive početnika i vodi vas kroz čitav proces izgradnje web stranice.

DA, želim WordPress vodič sada!

Preuzmite svoj primjerak WordPress vodiča SVE U JEDNOM!

  • Knjiga vas vodi kroz upoznavanje sa WordPress-om na način sa kojim ćete izvući najbolje od ove platforme i naučiti kako da kreirate sajt ili blog na vlastitoj domeni.
  • Sve što naučite u ovoj knjizi možete lako primijeniti, bez obzira na vaše prethodno iskustvo sa WordPress-om. Svako poglavlje je ilustrirano screenshot-ovima koji olakšavaju učenje.
  • Preuzimanjem knjige dobijate znanje da kreirate najvažniji markentinški alat – svoj web sajt. Ako znate koristiti Word, obećavam da ćete i ovo lako naučiti. 
DA, želim sveobuhvatni WordPress vodič sada!

Negdje ste zapeli ili imate pitanje?

Bez brige. Slobodno se javite i odgovorit ću Vam u najkraćem mogućem roku.

[]
1 Step 1
Kontaktirajte me
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Brzi kontakt

Želite situaciju riješiti odmah? Nemate vremena za čekanje na odgovor?

Možete me nazvati direktno na telefon:

 +385 (0)91 2222 594

Ili na Skype (danijel.kruljac)