Koji je najbolji web hosting?

  • Updated
  • 3 mins read

Koji je najbolji web hosting?

Koji je najbolji hosting za web stranicu?

Ovo pitanje je jedno od ključnih kada krećete u izradu web stranice. Većina ljudi (pogotovo oni koji tek kreću u izradu web stranice) misle da je izbor domene bitniji od odabira hostinga. Ništa ne može biti dalje od istine. 

Već sam pisao o tome zašto je “besplatan” hosting loša ideja, a ovdje mi je cilj pokazati vam koju hosting kompaniju odabrati. 

Od samih početaka bavljenja internet poslovanjem kao osnovni proizvod sam odabrao upravo hosting. Razloga za to ima više, a jedan od njih je i da je to najbrže rastuća industrija u svijetu internet poslovanja. Tako da sam u zadnjih 6 godina osobno isprobao više hosting kompanija, što hrvatskih što stranih. I do kakvog sam zaključka došao? 

Napominjem da ću ovdje recenzirati samo one hosting kompanije gdje sam bio osobno aktivan i čije sam usluge koristio ili trenutno koristim. Mislim da je to najpošteniji način usporedbe. 

Krenut ću od mog favorita i hosting kompanije koju preporučam:

1. FanelHost

FanelHost web hosting
Jedan od najpouzdanijih i najboljih hostinga. Ako želite kvalitetan hosting onda je FanelHost odličan izbor. 

Bez obzira da li ste početnik koji pokreće svoju prvu web stranicu ili napredni marketer koji treba posluživati stotine narudžbi dnevno, FanelHost je savršeno rješenje za vas!

Uz LiteSpeed™ Web servere i SSD brze diskove vaše web stranice će biti do 20x brže, a uz njihovu zaštitu i dnevni backup sigurne i pouzdane!

FanelHost je mnogo više od hostinga. Dobijate gotove teme, predloške i web dizajne spremne za implementaciju na vašu web stranicu u samo 1 klik!

Definitivno moja #1 preporuka.

Preporučam GOLD ili PREMIUM paket (ali ako imate malu web stranicu možda vam i STARTER bude ok)

Pogledajte video ispod gdje možete vidjeti kako zakupiti hosting, registrirati domenu, instalirati WordPress i urediti temu na web stranici – sve za manje od 10 minuta! Stvarno jednostavno.

2. Bluehost

Bluehost je jedna od svjetski najpoznatijih hosting kompanija. Također, kao i kod FanelHost-a u startu (uključeno u cijenu) dobijete i domenu po vlastitom izboru na kojoj odmah možete kreirati web sajt. 

Kreiranje web sajta je stvarno intuitivno i možete napraviti web stranicu vrlo brzo.

3. Avalon

AVALON web hosting
Jedan od popularnijih hostinga

Testiranjem brzine sporiji od FanelHosta, no svejedno kvalitetni i mogu zajamčiti sigurnost i online dostupnost vaših web stranica.

Test brzine učitavanja

Usporednim testom brzine učitavanja na GT Metrix servisu FanelHost je uvjerljivo najbrži hosting provider u odnosu na neke popularne konkurente. I to sa najzahtjevnijom početnom stranicom. Impresivno!

I to je to. 

Neću duljiti ovu listu da ne uđete u preveliku dilemu što odabrati. Mogao sam nabrajati još podosta hosting kompanija, ali mislim da sam vam ovime uvelike olakšao izbor oko toga gdje kupiti najbolji hosting. Ako imate bilo kakvo dodatno pitanje u vezi hostinga, domena ili WordPressa slobodno ostavite komentar ispod, ili mi se javite putem kontakt forme. Bit će mi drago da vam pomognem i dam savjet. 

I ne zaboravite;

izbor hostinga je kao izbor bračnog druga. Ako oženite krivog, veza bi mogla biti loša, a prekid neizbježan. 

This Post Has 2 Comments

  1. mira

    Znaci prvo web stranica posle sve ostalo

    1. Danijel

      Točno tako Mira. Web stranica je osovina oko koje se sve okreće.

Leave a Reply