Najbolje WordPress teme za web stranicu 

Odabir wordpress teme za vašu web stranicu može značiti ogromnu razliku između uspjeha i neuspjeha. U ovom članku pokazat ću vam 10 najboljih tema. Prvi dojam je najvažniji, pa tako i prvi pogled na vašu web stranicu. On može ili odbiti posjetitelja ili ga zadržati.

Također nije stvar samo u vizualnom izgledu web stranice, već i u funkcionalnostima. I sami razmislite koliko ste puta možda naišli na nekakvu web stranicu koja vas je odbila dizajnom, ali možda i nečim drugim (sporo učitavanje, neprilagođena za čitanje na mobitelu, previše reklama, i sl.)

Jedan šokantan podatak!

Znate li koliko ima web stranica na internetu dok ovo pišem? Preko …

1,130,522,000

Preko milijardu! Milijuni blogova, preko dva milijuna članaka se napiše svakoga dana. Kada u obzir uzmete ovu našu regiju i naše govorno područje taj je broj svakako manji, ali možete si zamisliti koliko je to web stranica. I sve se one natječu da privuku posjetitelje.

Ne govorim vam ovo da vas preplašim. Cilj mi je da vam posvjestim da, ako se želite u startu izdvojiti od konkurencije, odabir teme je (uz kvalitetan hosting) prvo na što trebate itekako paziti. 

Svaki je detalj bitan. Stoga idemo vidjeti 10 trenutno najboljih WordPress tema:

1. Avada

Ovo je s razlogom najtraženija, i po mnogima, najbolja WordPress tema trenutno na tržištu. S preko 270.000+ preuzimanja slovi za jednu od najboljih premium WordPress tema. Već samim pogledom na predivan dizajn i ogromne mogućnosti prilagodbe jasno je zašto je toliko omiljena.

S obzirom da i moja web stranica na kojoj se nalazite koristi ovu temu, mogu vam iz prve ruke dati kvalitetan osvrt. Nikada do sada nisam imao toliko dobro iskustvo s nekom temom kao s Avadom. Ljepota svega je da vam uopće ne treba poznavanje programiranja da biste svoj web sajt doslovce uredili kako vam srce zamisli. 

Samo nebo je granica što se tiče mogućnosti dizajna izgleda i funkcionalnosti. Osobno sam oduševljen, ali neću se upuštati u prevelike detalje nego ću samo spomenuti nekoliko ključnih prednosti ove teme: 

 Vrhunski dizajnirani predlošci  ♥ Ugrađena SEO optimizacija za tražilice  ♥ Prilagodljiva za čitanje na mobitelima  ♥ Interaktivni slideri  ♥ 99% na testu brzine učitavanja  ♥ Fleksibilni (sticky) header i logo  

avada-wordpress-tema

Želim AVADA temu za svoju web stranicu

2. Zerif Lite

Ovo je jedna od najpopularnijih besplatnih WordPress tema. I to s razlogom. Ako još uvijek niste spremni uložiti u Premium temu, Zerif Lite bi mogla biti dobar izbor za vas. Tema ima “One Page” (puna širina zaslona) prikaz i super je prilagođena za čitanje na mobilnim uređajima. Također je vrlo intuitivna i laka za uređivanje.

zerif-lite-tema

Preuzmi temu (download)

3. Sahifa

Sahifa je jedna od najčešće korištenih tema za news portale, časopise i blogove koji postavljaju članke i vijesti na dnevnoj bazi. Odlična news tema sa mnoštvom mogućnosti, a po meni jako zgodna opcija je da je ugrađen prijevod teme na bilo koji jezik želite, bez da morate ulaziti u programski kod stranice. 

sahifa-wordpress-tema

Želim ovu temu

4. Bridge

Bridge tema po mišljenju mnogih (preko 50 tisuća) zadovoljnih korisnika može komotno “ruku pod ruku” sa Avadom. I po mogućnostima dizajna (na raspolaganju vam je preko 200 gotovih demo predložaka) i po funkcionalnostima. Kada sam išao u veliki redizajn moje web stranice www.mojinternetposao.com, nakon dugog razmatranja, pregledavanja i isprobavanja tema, svoj sam izbor suzio na upravo te dvije Bridge i Avadu. U konačnici je za nijansu prevladala Avada, ali sasvim sam siguran da bi i Bridge tema bila odlična. 

Ako želite temu s kojom ćete se izdvojiti od konkurencije i urediti je onako kako ste oduvijek željeli, onda je ova tema pravi izbor za vas.

bridge-wordpress-tema

Želim ovu temu

5. Newsmag

Newsmag tema je odlična za, kao što joj ime sugerira, news blogove i web stranice/portale. Omogućuje lako pisanje i objavljivanje članaka, a SEO integracija je odlična. Tema podržava lako povezivanje sa Google Ads i Adsense servisom što je svakako prednost ukoliko namjeravate imati odličan news portal sa velikom posjećenošću.

newsmag-wordpress-tema

Želim ovu temu

6. Colormag

Colormag tema je slična Newsmag wordpress temi. Odlična je za web stranice na kojima planirate pisati razne vijesti, članke i dnevne objave. Ne nudi toliko mogućnosti prilagodbe i opcija kao Newsmag i Sahifa, ali to je i očekivano jer je ova tema besplatna za preuzimanje. Dolazi i u pro (plaćenoj) varijanti, a tada je ravnopravna sa spomenute dvije teme. Moje je mišljenje da je svakako bolje uzeti plaćenu temu, no ukoliko ste u startu limitirani budžetom, onda preuzmite free verziju. 

colormag-wordpress-tema

Preuzmi temu (download)
  Pogledaj demo (izgled)

7. Parallax One

Izvrsna tema za sve kreativce koji žele moderan izgled stranice. Na prvi pogled dosta slična temi Zerif Lite, pa ako ćete se odlučiti za ovu temu svakako isprobajte koja bi vam bolje odgovarala za ono što želite napraviti na web stranici.

parallaxone-wordpress-tema

Želim ovu temu

8. Sydney

Dobre WordPress teme, a besplatne, je teško za naći, a jedna od takvih je zasigurno Sydney. Privlačan dizajn, ugodna za čitanje na mobilnim uređajima, jednostavna za uređivanje, ukratko sve ono što biste očekivali od jedne teme. 

sydney-wordpress-tema

Želim ovu temu

9. VideoTube

Na ovu listu 10 najboljih WordPress tema svakako sam morao uključiti i ovu temu koja odlično radi ono što joj ime i sugerira – prikazuje vaše video materijale na web stranici. Ako imate YouTube kanal ili učitavate mnogo videa na web stranicu i tražite temu koja bi bila prilagođena za prikazivanje vaših video uradaka – to je to. Potraga je završena jer VideoTube tema podržava jednostavno ubacivanje (embedanje) video uradaka sa svih najpopularnijih servisa kao što su YouTube, Vimeo, Dailymotion i dr. 

videotube-wordpress-tema

Želim ovu temu

10. Impreza

Zadnju na listu ovog popisa 10 najboljih tema stavio sam Imprezu. To nikako ne znači da je manje vrijedna, čak naprotiv. Impreza je izvrsna tema koju možete prilagoditi bilo kojoj tematici vaše web stranice. Po meni pravi dragulj među temama je i Impreza, a postoji čak i opcija da ju prije kupnje besplatno isprobate. 

impreza-wordpess-tema

Želim ovu temu

I to je to. Najbolje WordPress teme na jednom mjestu.

Vjerujem da će vam ova lista pomoći za vaše ili projekte koje biste trebati odraditi za nekoga drugoga, a o izboru teme mnogo toga ovisi. Isto tako, ako znate da nekome treba kvalitetna tema možete ga uputiti na ovaj članak da mu olakšate izbor.

Ukoliko budete trebali pomoć pri nabavci, preuzimanju ili implementaciji bilo koje od navedenih tema slobodno mi se obratite, bit će mi drago da vam mogu pomoći. 

Vjerujem da i sami koristite neku WordPress temu i da imate iskustava pa bih volio da u komentar ispod članka ostavite svoja iskustva o tome koje su teme po vama dobar izbor. 

Podijeli znanje
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •