Online verifikacija – imam li razloga za strah?

Skepticizam je jednostavno strah od nepoznatog. I zato ispravna edukacija eliminira strah. Mnogo ljudi ima strah kada na određenom platnom procesoru ili u određenoj kompaniji gdje žele postati član moraju učitati osobne dokumente. Unatoč tome što je to normalna stvar, mnogi imaju određenu nelagodu. Ona je bezrazložna, a idemo objasniti zašto uopće nemate razloga za strah. 

Mnogi kažu, “Ako moram učitati osobnu iskaznicu, vidi se moja slika ili broj iskaznice, zašto moram dati svoje dokumente

Učitavanje osobne iskaznice, putovnice ili nekog drugog osobnog dokumenta je jedna normalna i obvezna procedura potvrde identiteta. Radi se o jednom od uvjeta koji se mora ispuniti kako bi mogli napraviti registraciju i verifikaciju svoga naloga. Sve to se radi zbog sprečavanja pranja novca, sprečavanja financiranja terorizma i dr.

“Dobar dan, molim vašu osobnu”

Sigurno ste bar jednom u životu ušli u banku s ciljem da zatražite kredit ili neki manji zajam. Ljubazna službenica ili vaš osobni bankar će od vas prvu stvar zatražiti osobni dokument. I sad zamislite da vi to ne želite dati. Mislite li da bi vam kredit bio odobren? Čak i prilikom usluge običnog otvaranja bankovnog računa vi naravno morate dati osobnu koju oni tada skeniraju i pohranjuju u svoj sustav. 

Sada ćete reći – “Pa naravno, to je sasvim normalno.” Pa vidite ista je stvar i online, tj na internetu.

Bitno je dakle shvatiti da ne živimo u kamenom dobu, nego u dobu naprednih tehnoloških rješenja. Samo se sjetite gdje vas sve traže osobnu kako bi vam mogli osigurati određenu uslugu (pošta, osiguranje, fakultet, radno mjesto, škola, ukratko rečeno – svaka institucija). 

Online platni procesori = Bankovne institucije

Dakle, isto je tako i sa online platnim procesorima kao što su PayPal ili Perfect Money i sl. Vi morate dati svoje dokumente (osobna iskaznica, putovnica, vozačka, vaša slika sa osobnom iskaznicom, račun za verifikaciju adrese (voda, struja, plin  telefon i dr.)  kako bi se mogla provesti verifikacija, i kako bi dobili svoj online račun.

Kako u državama postoje narodne banke koje su krovne institucije i nadziru rad banaka, tako npr. krovna institucija za nadzor online platnih procesora i bankovnih usluga je organizacija SEPA na teritoriju EU. O njoj možete saznati više klikom na SEPA

Platni procesori koriste napredne sustave za siguran prihvat platnih kartica putem interneta i te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka i to je u skladu s odredbama važećih zakona na nivou države.

Isto tako oni rade održavanje stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti i trajno se održavaju i unapređuju stupnjevi sigurnosti sustava, u svrhu zaštite Vaših podataka.

Nadam se da Vam je ovo pomoglo i da možete bez straha odraditi registraciju i verifikaciju svoga identiteta na nekom od provjerenih online platnih procesora.

U kompaniji InFace Invest Group, kao i u svakoj drugoj ozbiljnoj kompaniji gdje ne žele imati lažne naloge (accounte), potrebno je da svaki član obavi verifikaciju i potvrdu identiteta. No, ono što razlikuje ovu kompaniju od svih drugih je što i sami vlasnici DAJU SVOJE DOKUMENTE NA UVID I PREUZIMANJE! Sami si odgovorite na pitanje da li itko drugi daje takvu razinu transparentnosti. 

(VIDEO) Poslušajte što kaže jedan od suvlasnika Zoran Lazarević na tu temu:

Cijeli video pogledajte klikom na OVAJ LINK

Podijeli znanje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •