Payoneer kartica – Odgovori na pitanja2018-11-03T18:49:49+00:00
Što je Franšiza?2019-02-10T14:11:24+00:00

Franšiza se pojavljuje kada kompanija (InFace Invest Group) kao davalac franšize licencira svoje trgovačko ime –brand (SFT21) i svoj način rada (sistem poslovanja) određenoj osobi ili grupi – korisnicima franšize (SFT franšizeri) koji se slažu da će poslovati u skladu s uvjetima ugovora (SFT franšizni ugovor).

Davalac franšize osigurava korisniku franšize podršku te u nekim slučajevima ima određenu kontrolu nad načinom poslovanja korisnika franšize. Zauzvrat korisnik franšize plaća davaocu franšize početnu naknadu (franšizna ulazna naknada) i “Royalty Fee“ što je redovna ili stalna stalna franšizna naknada za korištenje trgovačkog imena i načina poslovanja.

Preduvjeti potpisivanja franšiznog ugovora (po isteku 90-tog dana poslovanja):

  1. Kupovina jednog od ponuđenih Startnih paketa (u roku 30 dana od dana registracije)
  2. Registracija minimalno jednog direktnog člana (referala)
  3. Verifikacija osobnog ili poslovnog korisničkog  računa
Koji je rok za potpisivanje franšiznog ugovora?2019-02-10T14:10:39+00:00

Po isteku 90-tog dana poslovanja obaveza je korisnika odlučiti da li odustaje ili želi nastaviti poslovanje, jednostavnim odabirom “Hoću“ ili “Neću“. Ukoliko želi nastaviti poslovanje može pristupiti potpisivanju franšiznog ugovora koji se može preuzeti na stranicama KYC, ako su ispunjeni svi preduvjeti (kupovina startnog paketa, registracija minimalno jednog referala i verifikacija korisničkog računa).

Odlukom da nastavljate poslovanje potrebno je preuzeti franšizni ugovor i potpisati ga (ako se radi o osobnom korisničkom računu) dok poslovni korisnički račun uz potpis potrebno je ovjeriti pečatom kompanije. Nakon toga ugovor je potrebno poslati putem opcije za slanje ugovora na stranici KYC.

Po isteku 90-tog dana poslovanja pristup vašem korisničkom računu biti će blokiran sve dok ne potpišete franšizni ugovor. Rok za potpisivanje ugovor je 21 dan nakon proteka 90-tog dana poslovanja.

Ukoliko korisnik ne potpiše franšizni ugovor u predviđenom roku sistem će automatski izbrisati vaš korisnički račun sa zauzete pozicije koja nakon toga postaje sistemska pozicija (sistemski račun), čime prestaje vaše poslovanje.

Brisanjem korisničkog računa u narednih 180 dana korisnik nema pravo ponovo se registrirati.

Izbrisani korisnički račun moguće je ponovo vratiti korisniku samo u slijedećim situacijama;

  • bolest ili nezgoda
  • prirodna nepogoda ili ratom zahvaćeno područje korisnika
  • smrt vlasnika korisničkog računa

U prethodno navedenim slučajevima potrebno je prijaviti razlog ne potpisivanja franšiznog ugovora sa krajnjim rokom  210 dana (7 mjeseci) od dana registracije. Nakon zaprimljene prijave i izvršene provjere razloga nepotpisivanja ugovora, kompanija će Vas pravovremeno obavijestiti o načinu ponovnog preuzimanja svog korisničkog računa.

Što dobivam potpisivanjem franšiznog ugovora?2019-02-10T14:09:00+00:00

Potpisivanjem franšiznog ugovora Vi stječete formalno pravo da kao “SFT franšizer“ na našoj platformi nastavite stvarati svoju vlastitu online zajednicu, svoje vlastito Internet poslovanje čime sudjelujete u stvaranju i širenju kompanijske poslovno-društvene zajednice sa pravom sudjelovanja u raspodjeli profita kao i s pravom na sve druge pogodnosti poslovanja.

Potpisivanjem ugovora postajete neovisni SFT21 poslovni suradnik što znači da imate apsolutnu slobodu poslovanja da radite kada Vi to želite, da sami odlučujete koliko dugo ćete vremenski raditi, da samostalno odlučujete gdje ćete i sa kime poslovati – Vi odlučujete o svemu dok je način poslovanja (odnosno radnje koje treba odraditi) određen pravilima franšiznog ugovora.

Sukladno tome, osim same zarade, nudi Vam se mogućnost izgradnje vlastitog online poslovanja gdje dobivate svoj online poslovni prostor (Internet ured) na stranicama portala naše kompanije kao i mogućnost razvijanja osobne karijere.

Kada mogu potpisati franšizni ugovor?2019-02-10T14:08:11+00:00

Franšizni ugovor moguće je potpisati po isteku 90-tog dana poslovanja kada Vam se otvara mogućnost da ga preuzmete te ga potpišete i učitate putem opcije u svom korisničkom računu na stranici KYC.

Rok za potpisivanja franšiznog ugovora je 21 dan od dana proteka 90 dnevne garancije.

Protekao je rok za potpisivanje franšiznog ugovora te mi je vraćen investirani novac. Da li se mogu ponovo registrirati?2019-02-10T14:06:34+00:00

U slučaju ne potpisivanja franšiznog ugovora u predviđenom roku korisnik ima zabranu ponovne registracije u trajanju od 180 dana. Po isteku toga roka možete se ponovo registrirati kod istog ili kod novog preporučitelja.

Nisam potpisao franšizni ugovor iz meni opravdanih razloga. Novac mi je vraćen ali ja bi ipak želio nastaviti poslovanje. Da li je to moguće i što da radim?2019-02-10T14:05:55+00:00

Potrebno je da kontaktirate podršku i argumentirano potvrditi razloge ne potpisivanja ugovora u zadanom roku nakon čega ćete biti pravovremeno obaviješteni o načinu ponovnog preuzimanja svoga korisničkog računa.

Da li garancija 100%-tnog povrata uložene investicije vrijedi i nakon potpisivanja franšiznog ugovora?2019-02-10T14:05:03+00:00

Nakon potpisivanja franšiznog ugovora prestaje garancija 100-tnog povrata uložene investicije s obzirom da je 90 dana dovoljno dug period u kojemu svaki član ima mogućnost provjeriti sve što ga interesira kako bi donio odluku o prekidu ili nastavku poslovanja.

Da li mi kartica stigne besplatno na kućnu adresu?2017-05-06T22:54:52+00:00

Da. Kada ste naručili svoju MasterCard karticu i Payoneer vam je na email javio da vam je kartica poslana na odabranu adresu, ona stiže poštom i nemate čak niti troška poštarine. U prosjeku je potrebno 20-30 dana da kartica stigne. Ako vam kartica nije stigla u predviđenom roku potrebno je javiti se Payoneer supportu. 

Kod registracije me Payoneer traži odabir dokumenta i ID number. Što tu upisujem?2017-04-27T12:46:35+00:00

National ID je osobna (lična) karta (iskaznica), tako da u polje ID number se upisuje broj osobne. 

Može li mi poslodavac isplaćivati plaću na Payoneer karticu?2017-04-27T12:39:22+00:00

Ne može. Ako ste u klasičnom radnom odnosu poslodavci su prema zakonu obvezni zaposlenicima isplaćivati plaću na bankovne račune koji su otvoreni u matičnoj zemlji. Dakle, ako radite kod nekog poslodavca u Hrvatskoj, plaća vam mora sjedati na račun otvoren u Hrvatskoj. 

Mogu li novac podizati i na bankomatima drugih država?2017-04-27T12:33:57+00:00

Naravno da možete. Gdje god je MasterCard prihvaćen, a prihvaćen je u 210 zemalja svijeta, možete podizati s bankomata novac. Novac će vam biti isplaćen u valuti zemlje u kojoj podižete gotovinu. Konverzija iz dolara u valutu zemlje se preračunava automatski. 

Pod ovrhom i blokadom sam. Može li mi FINA uzeti novac s ove kartice?2017-04-27T12:28:43+00:00

Ne može. Payoneer MasterCard kartica nije vezana uz naše banke te samim time vam nitko vaš zarađeni novac ne može oduzeti, tj, blokirati račun ukoliko imate bilo kakvu ovrhu ili blokadu na računima u matičnoj zemlji / banci. Ovo je zgodan podatak jer statistika kaže da na našim prostorima gotovo svaki treći građanin je pod nekom vrstom blokade ili ovrhe. 

Koliko je provizija kada novac (gotovinu) podižem s bankomata?2017-04-27T06:56:26+00:00

Novac možete s ove kartice podignuti na svakom bankomatu s obzirom da je to MasterCard kartica, a naknada za podizanje iznosi 3.15$. Treba napomenuti da je naknada uvijek ista bez obzira koju svotu podižete. Novac vam se isplaćuje u valuti zemlje u kojoj podižete novac. Ukoliko plaćanje obavljate karticom onda naravno nema nikakvog troška nego se kupovina preračunava iz dolara u kune ili valutu zemlje u kojoj kupovinu obavljate. 

Više o provizijama i naknadama pročitajte ovdje: https://myaccount.payoneer.com/MainPage/Fees.aspx

Registrirao sam se na Payoneer, ali mi kartica nije stigla.2017-04-25T12:28:39+00:00

Moguće je da niste dovršili proces narudžbe kartice. Ako ste registraciju na Payoneer uspješno napravili ulogirajte se u svoj Payoneer account (nalog) tako da odete na stranicu www.payoneer.com. S desne strane imate opciju Login (My account). Upisujete vaše korisničko ime (email s kojim ste izvršili registraciju) i password (lozinku) koju ste odabrali prilikom registracije. Kada ste se ulogirali pronađite u izborniku opciju “ORDER CARD”. Ispunite tražene podatke i naručite karticu.

Kada ste to obavili Payoneer vam kroz nekoliko dana na vaš email javlja da li je vaša narudžba odobrena i u kojem roku vam kartica stiže. Ako ste to sve obavili, a kartica vam svejedno ne stiže na adresu, potrebno se javiti Payoneeru na support i javiti im da kartica nije stigla. 

Koliki su troškovi kartice i održavanja računa?2017-04-25T13:35:18+00:00

Narudžba kartice je besplatna. Aktivacija kartice se naplaćuje jednokratno 12.95$. To je jednom i nikad više. Po isteku kartice Payoneer vam šalje novu karticu koju aktivirate bez naknadnog plaćanja. Treba napomenuti da Payoneer naplati aktivaciju kartice od vaše prve primljene uplate. Na ovu karticu je nemoguće da uđete u minus. To je debitna kartica. Troškovi održavanja računa su 3$ mjesečno (ukoliko je bilo manje od 4 transakcije prethodni mjesec) ili 1$ (ukoliko je bilo više od 5 transakcija prethodni mjesec). Također je bitno reći da se nikakve naknade za održavanje računa ne naplaćuju ukoliko na kartici nema sredstava. Niti će se naplatiti naknadno, ako je jedan mjesec bilo priljeva sredstava, a recimo, prethodnih 5 mjeseci nije bilo ništa. Za razliku od lokalnih bankovnih računa gdje vam svaki mjesec uzimaju naknadu, bez obzira bilo sredstava na računu ili ne. To je odlična stvar i zato je Payoneer najisplativiji i sve traženija kartica. 

Naravno ako ste svoju karticu naručili preko ovog linka (preko ove stranice) onda će vam Payoneer dodijeliti i bonus od 25$ tako da zapravo čitavu godinu uopće nemate nikakvih troškova kartice niti održavanja računa. 

Kada će mi Payoneer na karticu dodijeliti bonus od 25$?2018-11-02T11:01:11+00:00

Nakon što kroz vaš Payoneer account (karticu) prođe prvih 1000$ uplate, Payoneer vam dodijeljuje dodatnih 25$ bonusa. To vrijedi jedino ako ste karticu naručili preko linka s ove stranice. Ako ste vašu Payoneer MasterCard karticu naručili preko nekog drugog linka ne možemo vam reći da li ćete dobiti bonus od 25$. 

Tko mi može uplaćivati novac na Payoneer karticu?2017-04-26T13:50:42+00:00

Na Payoneer MasterCard karticu vam novac mogu uplaćivati kompanije za koje radite neku vrstu affiliate ili internet poslovanja. Ako vas zanima koje su kompanije najbolje za ostvarivanje zarade možete mi se javiti putem kontakt forme na ovoj stranici ili na email kruljac.danijel@gmail.com. Također, na Payoneer račun / karticu vam može novac poslati također netko tko ima isto Payoneer račun otvoren i aktivnu karticu. Na tu karticu ne možete sami stavljati novac i vršiti privatne uplate. Također vam na tu karticu ne može slati novac netko sa svog privatnog računa, osim ukoliko ste korisnik Payoneer kartice u firmi za koju i ja osobno radim, ali za pojašnjenje se javite direktno na email ili putem kontakt forme.  

Je li zarada, uplate i stanje računa na kartici vidljivo našoj državi?2017-04-26T14:02:31+00:00

Naravno da ne. Ukoliko ovo pitanje postavljate radi mogućeg oporezivanja vaše zarade, moram reći da vas ne mogu savjetovati o načinu rješavanja poreza s obzirom da ne znam za koju kompaniju radite i na koji način vam reguliraju isplatu vaših zarada/provizija. No, bez obzira na to, ova kartica nije vezana uz naše banke i nikome drugome osim vas nije vidljivo stanje i povijest transakcija. 

Mogu li karticu povezati s PayPal-om?2017-04-27T12:43:32+00:00

Payoneer MasterCard karticu normalnim postupkom možete dodati u PayPal kao i svaku drugu karticu. Verificirati ju možete isto kao i svaku drugu (opisano u videu na ovom linku: www.mojinternetposao.com/kako-otvoriti-paypal/).

Kada ste karticu pridodali u PayPal dalje možete normalno vršiti internet kupovinu preko PayPal-a putem sredstava s te kartice. Isplate s PayPal-a ne možete povlačiti na MasterCard kartice jer PayPal (za RH) dopušta povlačenje samo na Visa kartice.