Payoneer kartica – Odgovori na pitanja2018-11-03T18:49:49+00:00
Da li mi kartica stigne besplatno na kućnu adresu?2017-05-06T22:54:52+00:00

Da. Kada ste naručili svoju MasterCard karticu i Payoneer vam je na email javio da vam je kartica poslana na odabranu adresu, ona stiže poštom i nemate čak niti troška poštarine. U prosjeku je potrebno 20-30 dana da kartica stigne. Ako vam kartica nije stigla u predviđenom roku potrebno je javiti se Payoneer supportu. 

Kod registracije me Payoneer traži odabir dokumenta i ID number. Što tu upisujem?2017-04-27T12:46:35+00:00

National ID je osobna (lična) karta (iskaznica), tako da u polje ID number se upisuje broj osobne. 

Može li mi poslodavac isplaćivati plaću na Payoneer karticu?2017-04-27T12:39:22+00:00

Ne može. Ako ste u klasičnom radnom odnosu poslodavci su prema zakonu obvezni zaposlenicima isplaćivati plaću na bankovne račune koji su otvoreni u matičnoj zemlji. Dakle, ako radite kod nekog poslodavca u Hrvatskoj, plaća vam mora sjedati na račun otvoren u Hrvatskoj. 

Mogu li novac podizati i na bankomatima drugih država?2017-04-27T12:33:57+00:00

Naravno da možete. Gdje god je MasterCard prihvaćen, a prihvaćen je u 210 zemalja svijeta, možete podizati s bankomata novac. Novac će vam biti isplaćen u valuti zemlje u kojoj podižete gotovinu. Konverzija iz dolara u valutu zemlje se preračunava automatski. 

Pod ovrhom i blokadom sam. Može li mi FINA uzeti novac s ove kartice?2017-04-27T12:28:43+00:00

Ne može. Payoneer MasterCard kartica nije vezana uz naše banke te samim time vam nitko vaš zarađeni novac ne može oduzeti, tj, blokirati račun ukoliko imate bilo kakvu ovrhu ili blokadu na računima u matičnoj zemlji / banci. Ovo je zgodan podatak jer statistika kaže da na našim prostorima gotovo svaki treći građanin je pod nekom vrstom blokade ili ovrhe. 

Koliko je provizija kada novac (gotovinu) podižem s bankomata?2017-04-27T06:56:26+00:00

Novac možete s ove kartice podignuti na svakom bankomatu s obzirom da je to MasterCard kartica, a naknada za podizanje iznosi 3.15$. Treba napomenuti da je naknada uvijek ista bez obzira koju svotu podižete. Novac vam se isplaćuje u valuti zemlje u kojoj podižete novac. Ukoliko plaćanje obavljate karticom onda naravno nema nikakvog troška nego se kupovina preračunava iz dolara u kune ili valutu zemlje u kojoj kupovinu obavljate. 

Više o provizijama i naknadama pročitajte ovdje: https://myaccount.payoneer.com/MainPage/Fees.aspx

Registrirao sam se na Payoneer, ali mi kartica nije stigla.2017-04-25T12:28:39+00:00

Moguće je da niste dovršili proces narudžbe kartice. Ako ste registraciju na Payoneer uspješno napravili ulogirajte se u svoj Payoneer account (nalog) tako da odete na stranicu www.payoneer.com. S desne strane imate opciju Login (My account). Upisujete vaše korisničko ime (email s kojim ste izvršili registraciju) i password (lozinku) koju ste odabrali prilikom registracije. Kada ste se ulogirali pronađite u izborniku opciju “ORDER CARD”. Ispunite tražene podatke i naručite karticu.

Kada ste to obavili Payoneer vam kroz nekoliko dana na vaš email javlja da li je vaša narudžba odobrena i u kojem roku vam kartica stiže. Ako ste to sve obavili, a kartica vam svejedno ne stiže na adresu, potrebno se javiti Payoneeru na support i javiti im da kartica nije stigla. 

Koliki su troškovi kartice i održavanja računa?2017-04-25T13:35:18+00:00

Narudžba kartice je besplatna. Aktivacija kartice se naplaćuje jednokratno 12.95$. To je jednom i nikad više. Po isteku kartice Payoneer vam šalje novu karticu koju aktivirate bez naknadnog plaćanja. Treba napomenuti da Payoneer naplati aktivaciju kartice od vaše prve primljene uplate. Na ovu karticu je nemoguće da uđete u minus. To je debitna kartica. Troškovi održavanja računa su 3$ mjesečno (ukoliko je bilo manje od 4 transakcije prethodni mjesec) ili 1$ (ukoliko je bilo više od 5 transakcija prethodni mjesec). Također je bitno reći da se nikakve naknade za održavanje računa ne naplaćuju ukoliko na kartici nema sredstava. Niti će se naplatiti naknadno, ako je jedan mjesec bilo priljeva sredstava, a recimo, prethodnih 5 mjeseci nije bilo ništa. Za razliku od lokalnih bankovnih računa gdje vam svaki mjesec uzimaju naknadu, bez obzira bilo sredstava na računu ili ne. To je odlična stvar i zato je Payoneer najisplativiji i sve traženija kartica. 

Naravno ako ste svoju karticu naručili preko ovog linka (preko ove stranice) onda će vam Payoneer dodijeliti i bonus od 25$ tako da zapravo čitavu godinu uopće nemate nikakvih troškova kartice niti održavanja računa. 

Kada će mi Payoneer na karticu dodijeliti bonus od 25$?2018-11-02T11:01:11+00:00

Nakon što kroz vaš Payoneer account (karticu) prođe prvih 1000$ uplate, Payoneer vam dodijeljuje dodatnih 25$ bonusa. To vrijedi jedino ako ste karticu naručili preko linka s ove stranice. Ako ste vašu Payoneer MasterCard karticu naručili preko nekog drugog linka ne možemo vam reći da li ćete dobiti bonus od 25$. 

Tko mi može uplaćivati novac na Payoneer karticu?2017-04-26T13:50:42+00:00

Na Payoneer MasterCard karticu vam novac mogu uplaćivati kompanije za koje radite neku vrstu affiliate ili internet poslovanja. Ako vas zanima koje su kompanije najbolje za ostvarivanje zarade možete mi se javiti putem kontakt forme na ovoj stranici ili na email kruljac.danijel@gmail.com. Također, na Payoneer račun / karticu vam može novac poslati također netko tko ima isto Payoneer račun otvoren i aktivnu karticu. Na tu karticu ne možete sami stavljati novac i vršiti privatne uplate. Također vam na tu karticu ne može slati novac netko sa svog privatnog računa, osim ukoliko ste korisnik Payoneer kartice u firmi za koju i ja osobno radim, ali za pojašnjenje se javite direktno na email ili putem kontakt forme.  

Je li zarada, uplate i stanje računa na kartici vidljivo našoj državi?2017-04-26T14:02:31+00:00

Naravno da ne. Ukoliko ovo pitanje postavljate radi mogućeg oporezivanja vaše zarade, moram reći da vas ne mogu savjetovati o načinu rješavanja poreza s obzirom da ne znam za koju kompaniju radite i na koji način vam reguliraju isplatu vaših zarada/provizija. No, bez obzira na to, ova kartica nije vezana uz naše banke i nikome drugome osim vas nije vidljivo stanje i povijest transakcija. 

Mogu li karticu povezati s PayPal-om?2017-04-27T12:43:32+00:00

Payoneer MasterCard karticu normalnim postupkom možete dodati u PayPal kao i svaku drugu karticu. Verificirati ju možete isto kao i svaku drugu (opisano u videu na ovom linku: www.mojinternetposao.com/kako-otvoriti-paypal/).

Kada ste karticu pridodali u PayPal dalje možete normalno vršiti internet kupovinu preko PayPal-a putem sredstava s te kartice. Isplate s PayPal-a ne možete povlačiti na MasterCard kartice jer PayPal (za RH) dopušta povlačenje samo na Visa kartice.