7 najvažnijih WordPress pluginova za web stranicu

  • Updated
  • 15 mins read

7 najvažnijih WordPress pluginova za web stranicu

U ovom članku vam na jednom mjestu donosim popis najbitnijih WordPress plugin dodataka bez kojih jedna ozbiljna web stranica ne bi smjela biti. Ovi će vam WordPress pluginovi olakšati život, unaprijediti vašu web stranicu, a neki su jednostavno obavezni radi sigurnosti vašeg sajta.

U moru dostupnih WordPress pluginova, zaista je teško odlučiti se za one “prave“, koji će za vas dobro odrađivati posao i biti funkcionalni. Upravo ta raznolikost dostupnih pluginova čini WordPress platformu toliko fleksibilnom te je kao takva pogodna za izradu web stranica različitih djelatnosti.

1. Yoast SEO

Ovaj plugin služi za SEO (Search Engine Optimization). Plugin nudi odlične opcije za SEO prilikom uređivanja članaka (postova), a jedna od njih je i ta da sami možete upisivati SEO naslov i ključne riječi. Super je što je lak za korištenje, pogotovo ako ste početnik. Definitivno, najbolji plugin za SEO optimizaciju. 

2. Akismet

Dodatak za zaštitu od napornih spam komentara s kojima ćete se na vašem WordPress webu susresti, pogotovo ako imate blog s uključenim komentarima. Morate ga povezati sa svojim WordPress.com korisničkim računom. 

3. All in One WP Security

Ovaj WordPress dodatak je obavezan ako držite do sigurnosti svoje web stranice. Hakeri ne miruju i ako niste zaštićeni mogli bi izgubiti sav trud koji ste godinama ulagali u izgradnju sajta. Njega instaliram prvog jer sam se i sam opekao i to mi je bila škola. Ovaj plugin je ujedno i firewall (vatrozid) od svih pokušaja napada, hakiranja, spamova i ostalih pokušaja preuzimanja kontrole nad vašim sajtom. Najčešća početnička greška je da u startu ne razmišljaju o sigurnosti, a kada se šteta dogodi onda je kasno. Instalirajte ovaj plugin, podesite opcije i mirno ćete spavati. 

4. Count per Day

Jako često me ljudi pitaju koji je plugin najbolji za praćenje broja posjeta na web stranici. Moj je odgovor uvijek isti – Count per Day plugin. Ovaj WordPress dodatak vodi vam kompletnu statistiku koliko posjetitelja vaš web sajt ima na dnevnoj, mjesečnoj, godišnjoj bazi. Koji su članci i stranice najčitanije, odakle posjetitelji dolaze na vaš sajt, pa čak i preko koje ključne riječi su vas pronašli, što je odlično za SEO optimizaciju. I sve to vam je prikazano na vrlo lijepom grafičkom sučelju. 

5. WP Forms

Ukoliko na svojoj web stranici želite ostaviti kontakt formu, trebat će vam i dobar dodatak za to, a moja je preporuka WP Forms. Jednostavan za podešavanje, a radi svoj posao. Ako želite vidjeti kako ga instalirati to sam objasnio i pokazao u ovom članku pa pogledajte VIDEO.

6. AddtoAny Share Buttons

Kako bi povećali posjećenost web stranica, jedan od načina je upravo omogućiti posjetiteljima dijeljenje članaka, slika i drugog sadržaja na društvenim mrežama. Osobno koristim ovaj plugin jer osim standardnih mreža kao što su Facebook, Twitter, I dr, nudi i dijeljenje na Whatsapp, Skype i mnoštvu drugih servisa. 

7. WP Fastest Cache

Plugin namijenjen za optimizaciju vaše WordPress instalacije u smislu brzine učitavanja weba. Brzina kojom se web stranica učitava jedan je od faktora koji utječe na rangiranje weba na Google tražilici. Također je vrlo popularan, ima preko 300 tisuća aktivnih instalacija. 

ubrzaj-wordpress

 

U komentar ispod članka mi svakako napišite vaša iskustva. Koji plugin smatrate da bi trebao biti uključen na ovu listu najbitnijih WordPress dodataka. 

✨ALATI✨

OVE STVARI MENI DONOSE NOVAC!

Među prvima sam na Googlu kada tražite internet posao. Ostvario sam financijsku slobodu baveći se Afilliate Marketingom. Kaže se da “ako želite biti uspješni samo pitajte uspješnog čovjeka kako je to postigao.”  E pa, ovdje vam OTKRIVAM koje ALATE, POSLOVNE MODELE i TAKTIKE koristim! Samo to isto upotrijebite i vi.

.

Ostanimo u kontaktu

PRATITE ME NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Leave a Reply