Kako primati novac na karticu ako ste blokirani i pod ovrhom?

 • Updated
 • 3 mins read

Kako primati novac na karticu ako ste blokirani i pod ovrhom?

Najbolje kartice za blokirane

U današnje vrijeme ima jako mnogo građana koji su pod raznim ovrhama te su im računi i kartice blokirani u domaćim bankama. Iz tog razloga imaju problem kada im netko želi uplatiti novac na račun. Srećom, u današnje vrijeme ima rješenje i za taj problem.

Predstavit ću vam dvije kartice koje su odlične ako želite primati uplate bez straha da će vam itko zblokirati ili ovršiti novac koji će vam sjesti na te kartice.

Već sam pisao o Payoneer kartici i kako ju naručiti, ali situacija s tom karticom je da na nju ne možete vršiti privatne uplate niti vam itko može poslati novac na nju. Ta kartica služi samo za online poslovanje i uplate od određenih kompanija za koje radite preko interneta.

Ali, zato su ove odlične. Idemo vidjeti:

1. Addiko MasterCard PrePaid

Ako ste iz Hrvatske onda je ova kartica pun pogodak. Možete ju dobiti u poslovnici Addiko banke čak i ako niste njihov klijent. Koštat će vas svega 30 kuna jednokratno (koje možete odmah i potrošiti kada stavite na karticu) i nemate nikakvih daljnih troškova održavanja te kartice. Na nju si možete sami uplaćivati novac, a isto tako na nju vam može uplatiti novac bilo tko iz Hrvatske. Jednostavno ćete mu dati IBAN i vaš poziv na broj.

Sigurna internetska kupnja

Za Addiko prePaid karticu možete registrirati Sigurnu internetsku kupnju i koristiti ju na svim prodajnim mjestima na internetu koja podržavaju sustav plaćanja putem Mastercard SecureCode.

Za više informacija i narudžbu te kartice posjetite stranicu Addiko banke:

https://www.addiko.hr/gradanstvo/kartice/mastercard-prepaid-refresh-kartica/

Također mi je odlična i HPB Visa prepaid kartica. Isti princip kao kod ove Addiko, ali je naručujete u Hrvatskoj Poštanskoj banci i prednost je što je VISA te možete na nju vršiti povlačenje novca sa PayPal-a.

Jedina mana ovih kartica je što na njih ne možete primati uplate iz inozemstva. Ali zato je tu Revolut kartica

2. Revolut kartica

Revolut kartica je odlična opcija, i već ju mnogi koriste. Karticu koristim stalno i funkcionira odlično. Prilikom aktivacije kartice birate si vlastiti PIN i novac normalno podižete sa svakog bankomata ili karticom kupujete na svim prodajnim mjestima. Jedino što trebate dati osobi koja vam uplaćuje novac je IBAN koji dobijete nakon što naručite svoju Revolut karticu. Ako prebacujete novac sa Revolut na Revolut onda je transakcija trenutačna i novac bude odmah na kartici.

Proces otvaranja naloga i narudžbe kartice je lak i brz, a meni je kartica na kućnu adresu došla za manje od tjedan dana. Imate i određene premium opcije koje imaju svoju mjesečnu pretplatu, no vi odaberite besplatnu opciju koja vam je sasvim dovoljna.

Naručite vašu Revolut karticu preko ovog linka i ostvarite dodatnih 17 HRK poklona:

https://revolut.com/

This Post Has 131 Comments

 1. Sonja

  Poštovani,
  Mogu li novce sa paypalla prebaciti na virtualnu revoult karticu?

  1. Danijel

   Probajte. Ali ne vjerujem, samo na fizičke kartice je moguće.

 2. Tina

  Putujem u SAD, imam dvije Revolut kartice, zlatnu sa mjesečnom naknadom i običnu, obje su Master card. Pitanje je da li mogu sa njima plaćati bez ikakvih problema i ograničenja?

 3. Marin B.

  Bok, imam Revolut i koristim ga puno!
  Recite me sa sigurnošću, da li porezna uprava ima uvid u moj Revolut račun?
  Molim kratak odgovor, da, ne, ili ne znam!

  Puno hvala ❤️❤️❤️

  1. Danijel

   S obzirom na promjene oko Revoluta, sa sigurnošću ne znam. Inače koristim najviše Payoneer karticu.

 4. Boja

  Pozdrav,
  Korisnik sam Revoluta i sve radi super.Jedini problem imam ako netko meni uplaćuje javlja grešku Iban da je kratak jer je kraći od Hrvatskog prepostavljam da je to toga?
  Uzeo sam i sinu >18 pa i njemu ako netko zeli uplatiti javlja gresku.Znate li mozda kako rijesiti to?Hvala

  1. Kristina

   Dobar Večer revolut me pita porezni broj a koristim ga već dugo. Znači li to da će sad i revolut biti pod poreznom prismotrom

 5. Tomislav

  Pozdrav, dali ima kakav update sa mogućom ovrhom za blokirane od strane fine koji primaju plaću vani na revoult i koju rezident bih trebalo staviti hr ili u zemlji kojoj radimo zbog sigurnosti

  1. zvonko

   Postovani
   Moze li mi firma kojoj sam iznajmio stan za smjestaj radnika,naravno imamo ugovore i sve po zakonu,UPLACIVATI MJESECNU NAJAMNINU U IZNOSU OD 1000EUR

   1. Danijel

    Na koju karticu mislite? Na Revolut može.

    1. Marin

     Dali mogu primati novac točnije plaču iz Švicarske ako sam pod ovrhom u Hrvatskoj. Hvala

     1. Danijel

      Morate pitati poslodavca koji vam uplaćuje plaću da li vas može isplatiti na određenu karticu i bankovni račun na koji želite.

 6. Tomislav

  Može li se primati plaća na Revoult karticu?

  1. Danijel

   To moraš upitati svog poslodavca da li ti želi i može na nju isplaćivati. Ali mislim da nema zakonskih prepreka jer je Revolut nedavno dobio punu licencu za poslovanje na našem tržištu u svojstvu banke.

  2. Marko

   Može se primati plaća na Revolut račun.

   1. Toni

    Ne može

    1. Danijel

     Pozz Toni, možeš malo pojasniti. Jer na prepaid kartice možeš primati uplate bez straha od ovrhe. Što se tiče Revoluta pokušaji su da se uvede prisilna naplata ali za sada to još nije moguće tako jednostavno budući da Fina ne može naplatu provesti u drugim državama.
     Ovo je najnovija vijest:

     – Fina sukladno zakonu i sukladno općim načelima dosega nacionalnog zakonodavstva, ovrhu može provesti isključivo po računima koji su otvoreni u bankama u RH koje se nalaze u sustavu provedbe ovrhe na novčanim sredstvima i ne može provoditi ovrhu na teritoriju druge države. Vjerovnici mogu ovrhu provoditi na imovini dužnika prema pravilima države u kojoj se ta imovina nalazi (na području EU ovrhu na temelju isprava iz drugih članica uređuje primjerice Uredba (EZ) br. 805/2004 Europskog parlamenta i Vijeća od 21. travnja 2004. o uvođenju europskog naloga za izvršenje za nesporne tražbine, propisi o uzajamnoj pomoći pri naplati tražbina po osnovi poreza i drugih javnih davanja i drugi propisi ovisno o vrsti tražbine i ispravi kojom vjerovnik raspolaže) – odgovorila je Irena Svalina, diektorica Služba za komunikacije i marketing u FINA-i.

     Ili pojednostavljeno rečeno, ako dužnik odluči primati plaću putem Revoluta (što je odnedavno moguće), Fina neće moći provesti ovrhu. U tom slučaju, ovrha će se moći provesti, no uz nešto kompliciranju proceduru, nego što je ona putem Fine.

     – Ovrhovoditelji mogu pokrenuti postupke prekogranične naplate potraživanja u zemljama članicama EU – kratko su nam odgovorili iz Ministarstva pravosuđa na pitanje kako će se provoditi ovrhe u slučaju isplate plaće na Revolut.
     Slično su odgovorili i iz Hrvatske narodne banke, uz napomenu da nisu ovlašteni nadzirati provedbu Ovršnog zakona niti davati tumačenja novih izmjena Ovršnog zakona.

     – Neovisno o gore navedenom, napominjemo da iznesena tumačenja ne isključuju mogućnost provedbe ovrhe prema pravilima ovršnog prava države sjedišta Revolut Bank UAB odnosno prema pravilima Europskog prava, primjerice temeljem Uredbe (EZ) br. 805/2004 Europskog parlamenta i Vijeća od 21. travnja 2004. o uvođenju europskog naloga za izvršenje za nesporne tražbine – naveli su iz HNB-a.

     Takva prekogranična naplata, na koju su nas uputili iz Ministarstva pravosuđa i HNB-a za ovrhovoditelje bit će znatno skuplja i kompliciranija.

     – Porpisi Europske unije reguliraju na koji način se može provesti ovrha na računu u nekoj drugoj državi članici. Ovrhu će dakle u slučaju da dužnik prima plaću preko Revoluta ili neke druge digitalne banke biti moguće provesti, no to će sigurno biti kompliciranije i skuplje. Proces ovrhe se razlikuje u svakoj zemlji i ovrhovoditelj će u tom slučaju morati tražiti pravnu pomoć odvjetnika zemlje u kojoj se nalazi dužnikov račun, kako bi mogao provesti ovrhu.

   2. Dorotea

    Pozdrav, sjela mi je ovrha na račun koja se naplatila kada je sjeo novac na račun a ostatak bi htjela podići. Kada će to biti u mogućnosti napraviti?

  3. zvonko

   Mislim na REVOULT KARTICU

 7. Tino

  Pozdrav, molim brz odgovor mogu li sa prepaid ili revolt kartice placati na rate? Lp molim brz odgovor

  1. Danijel

   Ne možete, ali ako online plaćanje ima podešenu mjesečnu naplatu skidat će vam se sa kartice svaki mjesec iznos rate.

 8. Goran

  Poštovani Daniel,
  Meni je stigla Revolut Mastercard (free plan) a vidim da netko ima Revolut Visa karticu, koja je razlika?
  Htio sam još pitati da li netko tko nema Revolut a meni uplaćuje novce, da li on plaća nekakvu naknadu svojoj banci? I koji je bolji način kad ti netko treba uplatiti novac na Revolut: da mu dam svoje podatke od Revoluta ili da kreiram link u aplikaciji sa određenim iznosom za uplatu pa on samo ukuca podatke od svoje kartice i plati? Ili je svejedno?
  Hvala unaprijed

 9. Goran

  Danijel, hvala na Vašim postovima i objašnjenjima, puno pomažete ljudima sa pravim informacijama.
  Hvala Vam na tome!

  Imao bi pitanje, pošto mi je došla fizička Revolut kartica (free plan) i ona je Mastercard a vidim da neki ljudi imaju i fizičku Visa Revolut, koja je razlika?

  I još jedna nedoumica:
  Htio sam još pitati da li netko tko nema Revolut a meni uplaćuje novce, da li on plaća nekakvu naknadu svojoj banci? I koji je bolji način kad ti netko treba uplatiti novac na Revolut: da mu dam svoje podatke od Revoluta (ime iprezime, adresa, iban i BIC code) ili da kreiram link u aplikaciji sa određenim iznosom za uplatu i pošaljem taj link pa on samo ukuca podatke od svoje kartice i plati? Ili je svejedno? Da li u oba slučaja taj netko tko uplaćuje, plaća naknadu svojoj banci ili neki postotak na iznos uplate na moj Revolut….

  Hvala unaprijed

 10. Kristijan

  Pozdrav pokušavam naručiti Revolut karticu Al mi uvijek izbaci došlo je do pogreške pokušajte kasnije

 11. Luka Tokić

  Klijent sam hpb banke pod ovrhom… zanima me kako da kupim ulaznicu za koncert za koji traze broj kartice.
  Dosad islo sve glatko Al nije bilo blokade, hvala

 12. Zlatko

  Pozdrav
  Otvorio sam Revolt račun, a blokiran sam. Dali mi može fizička osoba uplatiti novce na taj račun da mi ga ne ovršne. Znaći pitanje dali Revolt račun spada pid ovrhu. Ako spada onda mi ne može nitko uplatiti a da mi to ne uzmu.
  Hvala!

  1. Danijel

   Za sada vam nitko ne može ovršiti Revolut sredstva s te kartice. Može vam fizička osoba uplatiti na nju.

 13. Sanjin Manenica

  Postovani
  Mogu li primati placu iz inozemstva na karticu Revolut?

 14. Sanjin Manenica

  Postovanje…Pokusao sam otvoriti Revoult karticu ali nisam uspio uplatiti polog sa moga racuna koji je u blokadi.Mogu li koristiti drugi racun tj karticu iz usluge za jednokratnu uplatu pologa?

 15. Milan

  Da li je Revolut banka mali spas za ovrsene i blokirane od 1 lipnja posto pravne osobe mogu isplacivati place preko nje

  1. Danijel

   To nam ostaje za vidjeti što će biti. Pratim situaciju.

 16. Željko

  Pozdrav Danijel,
  Vas link ne funkcionira? Imate drugi?
  Message: Oops! Something went wrong
  Cannot create invite because user participation has been terminated
  LP Željko

  1. Danijela

   Postovanje.Danijele da li znate kako ide covek je bio u Francuskoj i koristio je monese karticu za isplatu.Medjutim ne znajuci jezik za nekakvu transakciju je nesto pokusano….u sustini blokirana je kartica i novac na njoj.Vratio se u Srbiju i monese salju i traze ali ne razumemo sta nekakav Eea racun od banke da prebace novac.Zelim da me kontaktirate u vezi saveta….ne znam ja bas najbolje da vam ispisem

 17. Natalija

  Budući da je Revolut počeo poslovati kao banka od 1.srpnja i svi računi na Revolutu postaju tekući računi, znači li to i dalje da FINA nema pristup tim računima i ne postoji mogućnost blokade?

  1. Danijel

   Pozdrav, koliko mi je poznato ne postoji mogućnost blokade. Za FINU i pristup računima nemam najnoviju informaciju u ovom trenutku.

   1. Ozren

    Pozdrav Danijel,

    Imate li kakvu novu informaciju o ovoj temi. Da li postoji mogućnost ovrhe i blokade na revolut računu!? Hvala.

    1. Danijel

     Pozdrav Ozren, iskreno nisam stigao detaljnije provjeravati, ali koliko mi je poznato nema mogućnosti ovrhe i blokade za sada.

 18. Vili

  Poštovani!
  Ako uzmem Revolut karticu mogu li prebaciti s Paypala na nju? Dobio bih uplatu u USD. Moram li prebaciti u USD ili mogu pretvoriti u kune? Kako se podiže novacu RH? U USD ili kunama i na kojim bankomatima. Rekli ste da Revolut ne podliježe ovrhi pa pretpostavljam da FINI/Porezna nemaju uvida u transakcije?
  Unaprijed hvala
  Vili

  1. Danijel

   Možete s paypala prebaciti na revolut u dva klika. Novac se podiže normalno kao i sa svake druge kartice. Nebitno koja je vlauta na kartici, novac iz bankomata izlazi onaj koja je valuta države u kojoj novce podižete.

 19. zdenko

  dobar dan. narućio sam danas revolt karticu i tražili su me broj računa od moje banke pošto sam blokiran nitko mi ne može skinuti novce sa računa. Zanima me kako mogu uplatiti da dobijen karticu. sad su mi javili da mogu uplatiti sa drugog računa. znači ako uplatim sa drugog računa sa tog če i naplačivati moju potrošnju. kako riješiti problem jer mi neče poslati karticu.

  1. Danijel

   S kartice s kojom plaćate da naručite revolut karticu će biti skinuto jednokratno samo za narudžbu kartice. Nema nikakvih daljnih troškova potrošnje naplate s te kartice.

 20. Domix

  Pozdrav,

  može li na Revolut račun/karticu pravna osoba uplatiti sredstva, u ovom slučaju SKDD(središnje klirinško depozitarno društvo).
  Trebam im dostaviti podatke o računu za uplatu IBAN,naziv banke… Pošto Revolut ima središte u Litvi ako se ne varam (IBAN počinje sa LT) da li im onda trebam dati IBAN, naziv banke:Revolut Bank i BIC?
  Ovo im piše na stranici, pretpostvljam da Revolut spada po inozemne račune zbog LT IBAN-a

  “Za upis štednog računa ili računa nerezidenta otvorenog u inozemstvu potrebno je poštom ili osobno SKDD-u dostaviti dokumentaciju za upis računa.”

  Lp.

  1. Danijel

   Dostavite im IBAN i SWIFT i to je to. Imate u revolut aplikaciji sve podatke koje dostavite uplatitelju.

 21. Mile

  Zivio Danijel! Ako radim iz HR kao freelancer za stranu firmu, da li mogu primati redovnu placu na revolut, payoneer ili nesto drugo, a da mi ne pojede ovrha placu? I da li je moguce otvoriti racun u banci u inozemstvu i na taj racun primati placu, ako nemam prijavljeno prebivaliste u inozemstvu? Unaprijed hvala.

  1. Danijel

   Pozdrav Mile, ako te poslodavac želi i može isplaćivati na Revolut onda nema prepreke. Ako novac sjedne na Revolut ili Payoneer nije dotaknut nikakvim ovrhama i blokadama. Dakle, uvijek kad je riječ o uplati moraš provjeriti s osobom koja ti uplatu šalje.

 22. Damba

  Jel mogu primati redovnu mjesečnu plaću u hrvatskoj na revolut ili hpb prepaid kartice, s obzirom da sam blokiran preko 12god

  1. Danijel

   Pozdrav, koliko je meni poznato poslodavci u hrvatskoj su zakonski obvezni isplaćivati plaću na tekuće račune u hrvatskim bankama. No, to morate pitati vašeg poslodavca da li vam želi isplaćivati plaću na revolut. Na HPB prepaid vam ne može uplaćivati pravna osoba (firma, udruga) samo fizičke osobe.

 23. Jasmin

  Pozdrav, otvorio sam Revolut račun i naručio karticu a traži me: ” Verify your tax details ” pa me zanima šta je to i kak se to ispunjava, odnosno što to znači za mene ? Hvala !

  1. Danijel

   Revolut je, kao financijska institucija, po zakonu dužan imati te podatke. To je regulirano međunarodnim standardima, točnije CRS (Common Reporting Standard) i FATCA (Zakon o usklađenosti poreza na inozemne račune).
   Ime
   Adresa stanovanja
   Datum rođenja
   Porezna sjedišta: nadležnost poreznog rezidentstva. Obično se smatrate poreznim rezidentom u zemljama u kojima plaćate poreze ili ste fizički prisutni najmanje šest mjeseci godišnje.
   Identifikacijski broj poreznog obveznika (TIN) za svako porezno rezidentstvo (OIB). U svakom slučaju popunite sve što vas traže, to je standardna procedura.

  2. Sinisa

   Pozdrav, na kojem bankomatu u Hrvatskoj se ne naplacuje naknada kada se podize gotovina sa revolut kartice? I molim još jedan odgovor u vezi uplate na moju revolut karticu ako je uplatitelj fizička osoba npr iz Arizone, da li preko linka koji generiram u revolut aplikaciji ili nekako drugacije? Na koji način taj netko tko meni uplacuje ne plaća proviziju (on nije član revolut kartice)….
   Hvala unaprijed

   1. Danijel

    Pozdrav Siniša,

    mislim da svaki bankomat uzme neku naknadu, ja obično uvijek trošim
    i kupujem direktno s kartice , rijetko dižem keš s bankomata.

    Ako želite da vam netko uplati na Revolut pošaljite mu podatke od računa,
    kad kliknete unutar aplikacije na zastavicu pojave se detalji , iban i bic/swift.
    I te podatke dajete osobi koja vam šalje uplatu.

 24. Milena

  Da to sam shvatila, ali me interesira da li porezna to provjerava? Negdje sam procitala komentar da je trazeno za novac sa revoluta porjeklo novca ali nemogu vise naci to na netu da li porezna u hr moze traziti porjeklo novca za inozemni racun?

 25. Milena

  Pozdrav, nisam jos blokirana ali cu uskoro biti, naime kroz 20tak dana bi trebala primiti iznos od 3500e sa poslovnog racuna jedne strane firme, registrirala sam se za revolut karticu, cekam da mi stigne fizicki kartica virtuelnu imam, ovdje koliko sam rzumjela revolut ne podlijeze ovrsi ali mene zanima dali taj novac porezna provjerava negdje? Dali porezna ima pristup tim informacijama?

  1. Danijel

   Pozdrav, Revolut ne podliježe ovrhama niti blokadama

 26. Kornelija

  Poštovanje,da li je s Revolut karticom moguć on line internet banking

 27. Snjezana

  Pozdrav,blokirana sam trebala bih dobivati tjedno novce za posao od kuce.Zanima me koju karticu da uzmem?
  Mogu li Revolut bez tekuceg racuna otvoriti a isto tako i PayPal?Mogu li onda s PayPala prebacivati novce i dizati gotovinu?

  1. Danijel

   Najbolja je Revolut i s paypala možete povlačiti novac na Revolut.

 28. Sven

  Poštovani
  Molim Vas informaciju.
  Blokiran sam.
  Ako uzmem Addiko ili HPB prepeid karticu.
  Na koju od njih je moguće, ako je moguće, primati uplate fizičke osobe iz inozemstva.

  Te, da li je uplatu iz inozemstva moguće izvršiti, na bilo kojoj inozemnoj Banci.

  Napominjem radi se o uplati fizičke osobe.

  Hvala unaprijed.

  1. Danijel

   Pozdrav, na niti jednu od navedenih ne možete primati uplate iz inozemstva. Moj je savjet da u tu svrhu uzmete Revolut karticu koja je odličan izbor za primanje uplata iz inozemstva. Možete ju naručiti preko ovog linka: https://revolut.com/referral/danijeij70!AUG2AR

 29. Damir Trampuš

  Poštovani imam otvoren račun u Revolt kada idem u aplikaciju za prijavu izbaci mi da trebam dostaviti popratne dokumente ali je problem da ne mogu to otvoriti da pošaljem tražene dokumente Damir Trampuš

 30. Sandra

  Molim Vas pomozite mi . Ne znam gdje da se obratim…kartica mi blokirana ,nisam znala zaporku i pokusavala ,vise nego je dozvoljeno , Sta da radim sad ??

 31. Kornelijaq

  Poštovani,Hvala na svim ovim divnim opcijama…HVALA
  Sad me samo zanima da li ja na Revolut mogu uplatiti Eure ili dolare,ili samo kune.

  1. Danijel

   Možete i eure i dolare uplatiti.

 32. Bella

  Pozdrav ☺️
  Mene zanima da li mogu sa Addiko prepaid karticom uplacivati novac u inozemstvo ?

  1. Danijel

   Internet bankarstvom možeš poslati novac kome god želiš.

   1. Daria

    Poštovani imam pitanje…
    Sin mi je u blokadi, PBZ banka.. otišao je raditi u nizozemsku i poslodavac plaću isplaćuje na revoult.
    Kako dobiti revoult ako je njegov račun u blokadi?
    Može li se s mog računa uplatiti iznos potreban za dobivanje revoluta?

    1. Danijel

     Nisam siguran, ali ništa vas ne košta probati. Ako ne uspije, može dobiti neku prepaid karticu u HPB ili Addiko banci i na nju staviti novac te preko nje uplatiti za narudžbu Revolut kartice.

 33. Predrag

  Pozdrav Danijel, pohvale za odličan članak.
  Da li mi možete odgovoriti na slijedeće pitanje: ako registriram paušalni obrt za freelance poslove sa Addiko ili HPB karticom, da li će FINA u tom slučaju “sjesti” na taj račun ili ne, s obzirom da spadam u kategoriju blokiranih. Naime po našem zakonu, blokiranim osobama koje su vlasnici nekog obrta, FINA doslovno do nule može počistit račun obrtnika, a u slučaju d.o.o. kada bi si trebao isplaćivati plaću morao bi otvoriti zaštićeni račun i u tom slučaju FINA će počistiti sve preko 2/3 prosjeka Hr plaće. Dakle i u tom slučaju ne ostaje puno na raspolaganju. Da li se to s karticama koje ste naveli može izbjeći i na koju foru to funkcionira ako može? Unaprijed zahvaljujem.
  Predrag

  1. Danijel

   Na Addiko i HPB prepaid kartice je nemoguće da sjedne ovrha ili blokada, ali je stvar u tome da na te kartice ne možete primati uplate izvana i ne možete primati uplate od pravnih osoba. Sad je pitanje da li ako otvarate obrt vam se uvjetuje da imate otvoren tekući ili žiro račun, a on je podložan ovrhama.

   1. Predrag

    Da razumijem, znači ništa od toga. Morat ću tražit neko drugo rješenje.
    Puno hvala.

 34. Miki

  Zamolio bih Vas da mi pomognete. Zanima me neka banka poput Payoneer-a, u kojoj su moji prihodi vidljivi samo meni i Payoneer-u, znači da nema dodatnih poreza, a plus da postoji SWIFT/BIC računa, kako bi fizičko lice moglo uplatiti novac na račun. Da li postoji takva opcija? Inače fantastičan forum, sve pohvale za Vaš trud i rad.

  1. Danijel

   Revolut je najbolja opcija. Imaš u ovom članku iznad link i upute.

   1. Andrea Andrea

    Poštovani, imam blokiran račun, OTP, i njihovu karticu s kojom mogu kupovati u dućanima ili podići novac sa ATM. Međutim, ne mogu ju registrirati na revolut. Što preporučate, možda HPB prepaid ?

    1. Danijel

     Nisam razumio ovo što znači “registrirati na revolut”.. svakako preporučam HPB prepaid, dobra je, ne podliježe ovrhama i blokadama.

    2. Marija Jakelic

     Pozdrav
     Naime i ja sam jedna od ovrsenih i zanima me da li postoji kakva kartica s kojom mogu kupovati na rate tj trebala bih zube radit a to je s mojom placom financijski nemoguce.
     Hvala unaprijed,Marija

 35. Danijel

  već sam bio ostavio jedan komentar tako da nezz dali ovo šljaka. Ja sam blokiran i dok nisam bio blokiran imao sam u OTP banci njihovu prepaid karticu koja je bila spojena sa paypal računom.Sada bih trebao primiti uplatu na paypal.Oko 1000eura.Pa me zanima dali mi mogu te novce ovršit i koja je najbolja prepaid kartica koju mogu navesti u paypal da mogu podizati gotovinu u Hrvatskoj? I još jedna stvar dali sredstva mogu stajati na paypal računu a da ih nitko nedira osim mene i nedaj Bože da mi to ovrše pa da ostanem bez ičega.Znači blokiran sam i trebam karticu da mogu sa paypala prebacivati na nju novac i podići,jel to izvedivo.?

 36. Ana

  dali mi moze ovrha sjesti na aircash novcanik…

  1. Danijel

   Zavisi koju ste karticu dodali na aircash. Nisam 100% siguran kako aircash funkcioinira jer ga ne koristim.

   1. Tihana

    Pitanje dali mogu s zasticenig racuna prebaciti novce na revolt karticu. Hvala

 37. eb

  Upravo očekujem uplatu s jednog servisa (gramfree) u iznosu cca 1000 dolara. Za isplatu me samo tražili 14 znamenkasti broj kartice. Da li je moguće da mi na osnovu tog sjeldne uplata, bez ibana itd?

  1. Danijel

   Budite oprezni jer 14 znamenkasti broj kartice služi za plaćanje putem kartice ne za uplatu na nju. Za uplatu trebate dati IBAN. Lako moguće da vam netko hoće skinuti novac sa kartice. Pogotovo ako vas budu tražili datum isteka i CVV broj s pozadine.

 38. Begi

  Pozdrav. Mene zanima pošto nemam nikakav bankovni račun niti ikakvu karticu, samo imam PayPAl racun (koji također nije povezan sa bilo kojom bankom). Kako da ja naručim Revolut ficicku karticu, jer svaki puta kada idem na opciju naruči karticu trazi me da ubacim bankovne podatke ili podatke kartice (koje nemam jer kao sto rekoh ne posjedujem bankovni racun). Jel baš mmoram imati u nekoj banci otvoren račun i i karticu da bih dosao do Revolut standadne kartice. Ili postoji neki način PayPal-Revolut pa da tako dobijem karticu,jer samo kartica mi i treba?. Samo još da naglasim, ako se ne varam naplacuje mi Revolut i postarinu i jos neke cake tako da sveukupni iznos je oko 120kn. kako bih mogao da narucim fizicku karticu, ima opcija free ali na nju ne mogu kliknuti. Još jednom se zahvaljujem na odgovoru 🙂

  1. Danijel

   Probaj ići na opciju da ju naručiš preko linka koji sam dao u članku i koristi moj kod pa bi trebao moći free naručiti sve.

 39. Nenad

  Poštovanje Daniel

  Moze pitanje u vezi

  1 Addiko MasterCard PrePaid

  Moze li se ova kartica koristiti na bankomat u RH i postoji li naknade za podizanje gotovine

  1. Danijel

   Pozdrav, naravno da može i ako podižete na Addiko bankomatu onda nema naknade.

 40. Ana

  Pozdrav, zanima me da li se s Revolut karticom može podizati novac na bilo kojem bankomatu u Hr i u bilo kojoj valuti?

  Hvala

  1. Danijel

   Pozdrav, možeš naravno na bilo kojem, to je Visa kartica i prima ju svaki bankomat. Možeš s tom karticom podizati u bilo kojoj državi na svijetu i bankomatu, a valuta koja ti izlazi iz bakoomata ovisi o državi u kojoj novac podižeš. 🙂 Ako podižeš s bankomata u hrvatskoj ispadaju kune, a ako u Sloveniji ispadaju euri, u Americi dolari itd, konverzija se napravi u procesu isplate 😉 Živio.

 41. Anka

  Imam nekoliko pitanja. Molim cas tel kontakt 0915340939 anka Kukovic

  1. Danijel

   Pozdrav, moj broj telefona je 0912222594

   1. Sanja

    Pozdrav
    Imam pitanje vezano za karticu. Trebam otvoriti račun na koji mi jedna osoba treba poslati par tisuća € iz inozemstva.
    Da li u CRO postoji takva kartica? Hvala

 42. Jakov

  Pozdrav Danijel,

  prije par dana stigla mi je poštom Visa Wirex cartica. Sada ju želim dodati na svoj PayPal kako bih mogao slati novac s PayPal-a na nju.
  No kada ju pokušam dodati kao karticu javlja mi grešku: “Your card was declined by the issuing bank. Please try a different card or contact your card issuer with questions.”
  Ima li to veze s tim što mi je balance na Wirex-u -1.5$ zbog mjesečne naknade?
  Je li još uvijek postoji mogućnost povezivanja Wirex-a s PayPalom?

  Hvala unaprijed!

  1. Danijel

   Koliko znam postoji, ali kod paypal se uvijek nešto mijenja. Najbolje riješenje ti je ipak Revolut po mom mišljenju. I naravno neka prepaidica iz naše banke kao što je recimo HPB visa koju ja imam dodanu na paypal i na nju povlačim novac.

 43. Pamela

  Pozz… zanima me dali mi moze opcina uplatot novac
  na taj na addiko prepaid racun, naprimjer imam pravo dobit povrat poreza na kucu, ali posto sam blokirana ne mogu uplatiti na moj racun, pa me zanima dali oni mogu uplatiti na tu prepaid karticu, da da mi nitko nista ne skine s racuna? Bila bi zahvalna na odgovoru.

  1. Danijel

   Pozdrav Pamela, koliko je meni poznato na tu karticu samo fizičke osobe vam mogu uplatiti novac, ne pravne.

 44. marko

  pozz.. Molim vas da mi pomognete kako da uplatim novac na revoult karticu. Naime, ja imam zaštićeni račun i nisam siguran ako mogu preko njega prebacit novce na revoult karticu. ili možda da otvorim račun u nekoj banci i da sa njega prebacim na revoult..ne znam ni sam sta napravit.. hvala puno

  1. Danijel

   Možete dodati novac na Revolut preko prepaid kartice iz HPBa ili Addiko banke. Dodate u revolut aplikaciju tu karticu i napunite Revolut.

 45. eb

  Pozdrav, upravo putem postavljenog linka se registrirao i naručio Wireks Visa karticu. Da li se i na nju mogu primati uplate iz inozemstva i Hr? I kakve su naknade na toj kartici za placanje s njom, za podizanje gotovine na bankomatima te da li se i s njom moze kupovati preko interneta? Unaprijed hvala na odgovoru

  1. Danijel

   Bolje za tu svrhu Revolut karticu naručite. Na Wirex idu kriptovalutna trgovanja.

   1. eb

    Hvala, jučer ujutro naručio Revolut putem Tvog linka 🙂

     1. eb

      Danas stigla Wires, a Revolut su mi napisali da će stići 17.3. Da li mogu sam na bilo koju od tih kartica otići npr. na poštu i uplatiti na svoj iban te tako napuniti karticu za početak?

      1. Danijel

       Mislim da na Revolut možeš, ali na Wirex ne.

       1. eb

        Hvala, onda čekam Revolut 🙂

       2. eb

        🙂 jučer popodne prilikom izlaska u poštanskom ormariću, prije očekivanja mi stigla kartica Revolut! Javim ovdje kako je išlo punjenje i prvo korištenje. Hvala Danijel!

        1. Danijel

         Super. Nema na čemu, drago mi je da sam pomogao.

 46. Goran

  Hvala vam najlepse!
  Svako dobro zelim,narucit cu revolut karticu preko vas nadam se da nije nesto komplikovano!
  POZZ

 47. ivan

  odlučio sam se registrirati i ima nas više koji ulazimo u sistem.
  tražio bih jedan savjet planiram tatu i mamu uključiti u sistem tata ima 83 god.a mama 79 god. tatu sa 105 dolara a mamu sa punom franžizom i nas nekoliko iznad sa punom franšizama tražio bih vaše mišljenje ako je moguče
  unapred se zahvaljujem

  1. Danijel

   Pozdrav Ivan, javi mi se direktno na email: [email protected] ili na 0912222594 (Viber/Whatsapp) pa ti sve pojasnim detaljno.

   1. Goran

    Koja je od ove 3kartice (Monese,Revolut,ili Virex)najbolja?
    U smislu gde je najmanji fee i takve stvari.
    Hvala na odgovoru i srdacan pozdrav!

    1. Danijel

     Nekako mi se čini da je Revolut najbolji odabir.

     1. velodj

      Da li funkcionira i za uplate iz HR ili samo za one iz inozemstva?

       1. velodj

        Da li netko može uplatiti preko online bankarastva u HR direktno na revolut karticu ili ide samo preko HPB-a i Addiko banke?

        1. Danijel

         Pozdrav Velo, može i preko online bankarstva iz bilo koje zemlje na svijetu. Samo mu daš IBAN i BIC/SWIFT koji dobiješ odmah čim si napravio Revolut karticu. Slobodno me zvrcni ako trebaš pojašnjenje.

        2. Maja

         Poz dali se na te kartice moze uplacivati placa? Ili ako suprug negdje radi i salje novce meni a u r hrv smo. A blokirani oboje dali ce nam to netko ovrsiti. Jer ako na normalan racun uplati naravno da ce mi uzeti. Hvala

         1. Danijel

          Novac koji sjedne na ove kartice se ne može ovršiti. Ako trebate uplate iz inozemstva savjetujem Revolut karticu, a ako planirate raditi uplate i primati uplate iz Hrvatske savjetujem HPB prepaid karticu. Napomena da na ove kartice ne možete primati uplate od pravnih osoba (tvrtka, udruga i sl.) nego samo fizičke osobe mogu uplaćivati novac.

    2. Goran

     Izvonjavam se Danijel samo jos jedno pitanje .Dali znate koliki procenat uzimaju pri transakciji (-mislim kupovini) a koliki pri podizanju novca sa ATM
     Hvala unapred

     1. Danijel

      cca dva dolara na bankomatu, prilikom kupovine direktno s kartice nema naknade.

   2. Goran

    Hvala Danijel ali na zalost ovu moju drzavu ne priznaje ni jedna od ovih kartica…Makedonija ili Severna Makesonija ili FYROM kako god nema je nigde !
    Pozdrav

  2. marko bratović

   Mogu li preko REVOULT kartice kupovati preko interneta? Npr. E bay?

    1. Tihomir

     Poštovani, želim se registrirati ali mi nikako se ne šalje kod u poruci a nezz zašto

Leave a Reply