Kako su me prevarili u MLM-u i što sam naučio iz toga?

  • Updated
  • 14 mins read

Kako su me prevarili u MLM-u i što sam naučio iz toga?

Mnogi ljudi znaju po šabloni reći da je svaki internet posao prevara. Neki od njih će to reći jer su možda bili žrtve kakve prevare, no takvih je u promilima. Velika većina će to reći bez ikakvih argumenata, bez ikakvog proživljenog iskustva, već samo zato jer su to – eto tako čuli od nekoga.

Dosta sam već govorio o tim predrasudama i unaprijed donesenim zaključcima.

No, time ne želim reći da muljaža nema

Ima ih. Ali, kao što vas netko može prevariti offline (uživo), na ulici, tako može i preko interneta. Mislim da se može zaključiti da puno više raznih oblika prijevara možete doživjeti offline. I pri tome ne mislim na maskirane razbojnike.

Moje iskustvo – kako sam bi prevaren

Na samim počecima bavljenja internet marketingom, dok još nisam bio upoznao ljepotu Affiliate poslovanja (o razlici MLM – Affiliate pročitajte ovdje) i ja sam bio naivna žrtva manipulatora. Neću spominjati gdje i od strane koga jer niti njega niti te “kompanije” naravno nema više.  

 

Da li sam nakon toga krivio tu osobu? NE – krivio sam sebe jer sam naivno mislio da se do novca može doći preko noći. Jer sam smatrao da je moguće da se novac stvori sam od sebe, a da ja pri tome ne moram ništa raditi. 

Da li sam nakon toga govorio da je MLM prevara i da su sve kompanije mrežnog marketinga muljaža? NE – krivio sam sebe jer sam bio naivan i nisam uopće pitao da li je to pravo registrirano poslovanje (nije bilo), kakav proizvod ima kompanija (nije imala nikakav), gdje ima sjedište, na koji način točno funkcionira kompenzacijski plan isplata i druge stvari koje tada nisam ni znao da trebam provjeravati. 

Što sam naučio iz tog iskustva?

Više stvari koje savjetujem da i vi primjenite: 

  1. Svaku poslovnu priliku dobro prouči prije ulaska u biznis
  2. Provjeri obavezno i detaljno koji je proizvod koji kompanija nudi i ima li ga uopće
  3. Provjeri uvjete korištenja i ugovor koji kompanija mora imati na svojim službenim stranicama
  4. Prouči detaljno kompenzacijski plan (marketing plan), na koji način se rade isplate itd.
  5. Vidi podržava li kompanija isplatu na MasterCard, Visu, PayPal ili s kojim platnim procesorima radi, itd.
  6. Nađi dobrog mentora (osobu od znanja i povjerenja) koja će vas uvesti u poslovanje i u svemu pomoći

Koju kompaniju preporučam i na što paziti prilikom odabira?

I nakon što ste se uvjerili da je kompanija legitimna, tada se postavlja pitanje koju poslovnu priliku odabrati.

Mrežni marketing i Affiliate poslovanje danas je jedna ogromna industrija oko koje se vrte milijarde dolara. Sve je više onih koji svoje proizvode i usluge žele promovirati upravo na taj način. Rezultat toga je zaista velik broj kompanija koje danas postoje u svijetu. 

O čemu trebate voditi računa kada birate tvrtku s kojom ćete raditi? Na što trebate posebno obratiti svoju pozornost?

Osobno savjetujem Affiliate poslovanje, tj partnerski marketing kao najbolji model. Pogotovo ako preporučujete konkretne tražene proizvode ili usluge i koristite prave ALATE. 

✨ALATI✨

OVE STVARI MENI DONOSE NOVAC!

Među prvima sam na Googlu kada tražite internet posao. Ostvario sam financijsku slobodu baveći se Afilliate Marketingom. Kaže se da “ako želite biti uspješni samo pitajte uspješnog čovjeka kako je to postigao.”  E pa, ovdje vam OTKRIVAM koje ALATE, POSLOVNE MODELE i TAKTIKE koristim! Samo to isto upotrijebite i vi.

.

Ostanimo u kontaktu

PRATITE ME NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Leave a Reply